Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C7 Avant] POMOC w MODYFIKACJACH

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
pepanek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C7 Avant] POMOC w MODYFIKACJACH

Post autor: pepanek » 18 sie 2018, 14:57

Witam drodzy forumowicze,

Otóż jestem nowym użytkownikiem forum i nabywcą A6 C7 Avant. Spędziłam kilka ładnych godzin szperując w internecie o modyfikacjach VAG lub innych rzeczach jakie można zrobić z moim autem jednak od ilości zbieżnych informacji i wypowiedzi ludzi dostałem po prostu mętliku w głowie gdyż sam już nie wiem co do czego służy itp itd. Przechodząc do tematu mam takowe zapytania:

1. Posiadam z tyłu światła LED - czy da radę zrobić modyfikację kierunkowskazu na a'la matrixowskie dynamiczne ?

2. Nie posiadam kamery w lusterku, ale posiadam kamerę do asystenta linii itp. jednak słyszałem ,że ta kamera potrafi być odpowiedzialna za inne rzeczy pomocne w aucie (nie posiadam radarów) jednak w przypadku nowego B8/B9 mojego brata dwa salony twierdzą że nie posiadając kamery w lusterku w nowych wersjach da radę zainstalować opcję włączania i wyłączania automatycznie długich świateł

3. Czy znacie jakieś inne ciekawe modyfikacje które są warte uwagi ? Widziałem już kody VAG i jakieś tam gadżety jednak nie znam się na elektronice i nie mam pojęcia czy do posiadania high beam assistenta czy kamery cofania potrzebuje mieć jakieś specjalne piny, wejścia, przejściówki jeśli tak to jakie ? Rozumiem ,że do świateł ala matrix potrzebny jest jakaś specjalna przejściówka do świateł ?

Proszę podajcie swoje pomysły lub osoby ,które siedzą w temacie.

Dziękuje i pozdrawiam z Zakopanego

carlos777
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Karol
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 DFBA 204KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: carlos777 » 19 sie 2018, 20:22

1 trzeba ciąć lampy. Koszt ok 1500pln

2 u mnie kamera na szybie steruje światłami adaptacyjnymi łącznie z długimi, rozpoznaje znaki drogowe i współpracuje z radarami.
Da się, kwestia odpowiednich modułów , kamery i kodowania.

3 siedź i czytaj. Np chromowe obudowy lusterek i dynamiczne kierunki w lusterkach, klapa tylna elektryczna, grill od modelu S6, zderzaki i progi S-Line...
Wszystko zależy od zasobności portfela.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja