[A6 C5] Pomalowanie odbłysników lamp przednich na czarny mat
jak juz wyjmiesz almy z auta to mozesz zrobic tak jak ja tzn wlozyc lampe do piekarnika nastawionego na jakies 80 stopni na ok.7 minut
w tym czasie okleina ktora jest klosz zczepiony zrobi sie plastyczna i najzwyczajniej w swiecei bedziesz mogl je rozkleic
pozniej roznierasz sobie delikatnie srodek, malujesz skladasz, wkladasz klosz do pioekarnika zeby znowu masa zrobila sie plastyczna laczysz ze soba sciskasz czym na jakis czas i wszystko gotowe :D
w tym czasie okleina ktora jest klosz zczepiony zrobi sie plastyczna i najzwyczajniej w swiecei bedziesz mogl je rozkleic
pozniej roznierasz sobie delikatnie srodek, malujesz skladasz, wkladasz klosz do pioekarnika zeby znowu masa zrobila sie plastyczna laczysz ze soba sciskasz czym na jakis czas i wszystko gotowe :D
- Darek_v6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI AKE 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Misiekeg3 jak skończysz to wklej foty i sie pochwalMisiekeg3 pisze:Dzieki ... chyba zajme sie tym w tym tygodniu

Mam takie pytanie do was.. czy, żeby wyjąć lampy trzeba zdjąć zderzak?
- Darek_v6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Odkreciłem wszystkie śruby lampy bez zdejmowania zderzaka i chciałem wyjąć lampe i lipasadzik65439 pisze:jest sruba od dolu ale da rade ja odkrecic bez sciagania zderzaka
nie mam teraz czasu za bardzo robic fotki bo zawijam do pracy postaram sie moze jutro cos pstryknac

-
- Forum Audi A6 / A7
- Darek_v6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Jeśli chodzi ci o ten plastik, który idzie pionowo wzdłuż chłodnicy to go zdemontowałem, ale lampy i tak nie dało rady wyjąć.. Mam orginalne ksenony i wydaje mi się,że lampa jest jakby grubsza przez przetwornice i dlatego nie chce wyjść.KucaQ pisze:nie koniecznie, patrząc z przodu na lewą lampę masz od str. grilla taki plastik i on jest tam wciśnięty w taka dziurkę, najlepiej wziąć śrubokręt i odepchnąć ten plastik i lampa wyjdzie bez problemu.Darek_v6 pisze:chyba jednak bede musiał zdjąć ten zderzak
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
lampa powinna wyjść bez problemu.
Masz trzy śruby, dwie na wierzchu, trzecia trochę głębiej, potrzebna jest jakaś przedłużka około 20cm żeby się do niej dostać.
Po odkręceniu śrub wciskasz lampę od zewnętrznej strony, czyli od strony nadkola w kierunku silnika, czyli jak byś pchał ją do środka samochodu, a drugą stronę, czyli tą od chłodnicy targasz do siebie (przy wciśnięciu zewnętrznej strony do środka lampa wyskakuje z trzpienia trzy,mającego ja od strony chłodnicy), musi wyjść. U mnie też nie wyszła za pierwszym razem dlatego, że kawałek plastiku zahaczał o nadwozie.
Trochę to zagmatwałem, ale powinieneś zrozumieć
Masz trzy śruby, dwie na wierzchu, trzecia trochę głębiej, potrzebna jest jakaś przedłużka około 20cm żeby się do niej dostać.
Po odkręceniu śrub wciskasz lampę od zewnętrznej strony, czyli od strony nadkola w kierunku silnika, czyli jak byś pchał ją do środka samochodu, a drugą stronę, czyli tą od chłodnicy targasz do siebie (przy wciśnięciu zewnętrznej strony do środka lampa wyskakuje z trzpienia trzy,mającego ja od strony chłodnicy), musi wyjść. U mnie też nie wyszła za pierwszym razem dlatego, że kawałek plastiku zahaczał o nadwozie.

- Darek_v6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Sruby odkreciłem wszystkie i lampa była luzna, ale nie chciał wyjść, bo blokuję ją dolna część tam gdie jest przetwornica od ksenonu.. blokujo o rant zderzaka tam gdzie jest ta chromowana listwa. Jeśli nie da rady jej tak wyjąć to poczekam do urlopu, wtedy zdejme zderzak i wykręce obie na spokojnie.lukidb pisze:lampa powinna wyjść bez problemu.