[ A6 C6] Oznaczenia S-LINE
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dominik
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4K
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 2.8 FSI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
[ A6 C6] Oznaczenia S-LINE
Panowie gdzie w a6 c6 w nadwoziu sedan powinny znajdowac sie oznaczenia s-line??
Troche dziwne. Ja sie spotkałem, że S-Line zawsze miało fotele z napisem S-Line, kierownice, progi i podsufitkę czarną. To jest przecież znak rozpoznawalny S-Line. Fotele takie same jak w S-line są w zwykłych A6 tylko jako sportowe bez znaczków. W kodach wyposażenia macie coś wpisane z S-Line (u mnie E4J )? Kiera sportowa, fotele sportowe, zawieszenie obniżone? Jakie tarcze hamulcowe macie z przodu jaki wymiar? S-Line na wieksze od zwykłych A6 i nawet na zime 16" felg nie można zakładać bo obciera o zacisk hamulcowy.
Czyli, każde prawdziwe S-line powinna mieć w kodzie wyposażenia E4J
E4J = Akcja specj. audi tt coupe 's line'; wyposażenie składa się z: 8n-2-000001>> pr-cl4,fq1,g97 h3l,g98,ua5 n1u,n3q,plt 8jg,8q2,8x1 6q6
Czyli, każde prawdziwe S-line powinna mieć w kodzie wyposażenia E4J

E4J = Akcja specj. audi tt coupe 's line'; wyposażenie składa się z: 8n-2-000001>> pr-cl4,fq1,g97 h3l,g98,ua5 n1u,n3q,plt 8jg,8q2,8x1 6q6
Ostatnio zmieniony 11 paź 2012, 21:09 przez KrzysiekR, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie też jest E4J na pierwszym miejscu na wlepce. Na to wychodzi, że naprawdę żałowali na znaczkiKL4K50N pisze:KrzysiekR, U mnie mam większe tarcze oraz zawiecha siedzi niżej. a we wlepce jako pierwsze wyposażenie widnieje E4J

Dużo jest aut co sprzedawcy napisali w ogłoszeniu S-Line a nawet na kierownicy brak znaczka tylko są fotele sportowe i biała podsufitka.
Zawsze powinno być wpisane na pierwszym miejscu we wlepce w bagażniku lub książce serwisowej E4J

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Powiem wam fajnie, że macie S-Line ale jakoś sobie nie wyobrażam jakby u mnie nie było na fotelach znaczka "S-LINE" to cały prawie urok środka razem z kierownica z nitka czerwoną, czarną podsufitką progi to mogą być bez logo
Ja mam w srodku loga S-Line ale zderzaki seria
Trzecie światło stop też seria bez spojlera
Znalazłem coś w necie tylko to było o A3:
- (E4J/WQS) S line Sport Pakiet Plus: listwy progowe z logiem (7N8), czarna podsufitka i górne osłony słupków (6NQ), pikowana osłona gałki zmiany biegów, listwy dekoracyjne pokryte szczotkowanym aluminium (5TG), pakiet oświetlenie (QQ1), kierownica skórzana, 3-ramienna, perforowana S-Line, multifunkcyjna z łopatkami przełączania biegów (2FQ/1XX)
- (E4J/PQD) S line Exterieur: spojler oraz nakładka zderzaka przód, środkowa i boczne kratki wlotu powietrza, spojler zderzaka tył i listwy drzwiowe (2K7), spojler klapy bagażnika (5J2)
WQS = S line sports package plus (quattro gmbh)
PQD = S line exterior package
Link do opisu http://www.a3-club.net/forum/showthread ... n%EAtrzny)

Ja mam w srodku loga S-Line ale zderzaki seria

Trzecie światło stop też seria bez spojlera

0x4B25A pisze: Jestem tylko ciekaw, czy jest różnica w oznaczeniu zewnętrznego i wewnętrznego pakietu S-Line...
Znalazłem coś w necie tylko to było o A3:
- (E4J/WQS) S line Sport Pakiet Plus: listwy progowe z logiem (7N8), czarna podsufitka i górne osłony słupków (6NQ), pikowana osłona gałki zmiany biegów, listwy dekoracyjne pokryte szczotkowanym aluminium (5TG), pakiet oświetlenie (QQ1), kierownica skórzana, 3-ramienna, perforowana S-Line, multifunkcyjna z łopatkami przełączania biegów (2FQ/1XX)
- (E4J/PQD) S line Exterieur: spojler oraz nakładka zderzaka przód, środkowa i boczne kratki wlotu powietrza, spojler zderzaka tył i listwy drzwiowe (2K7), spojler klapy bagażnika (5J2)
WQS = S line sports package plus (quattro gmbh)
PQD = S line exterior package
Link do opisu http://www.a3-club.net/forum/showthread ... n%EAtrzny)
-
- Forum Audi A6 / A7