[A6 C6] Oklejenie samochodu-zmiana koloru
Dziś otrzymałem wycenę:
"...koszt oklejenia tego typu samochodu folią białą (mat/połysk) wynosi ok. 4500
zł. Folia nie uszkadza lakieru, można ją bezpiecznie usunąć. Gwarancja
producenta na wytrzymałość powłoki klejącej wynosi ok. 8 lat, do tego czasu
folię należy usunąć. Oczywiście folię można zdemontować później, lecz
powłoka klejąca wysycha i trudniej jest to wykonać po tym okresie. Gwarancja
z naszej strony na usługę oklejenia wynosi 2 lata."
trochę drogo.....sam już nie wiem :roll:
"...koszt oklejenia tego typu samochodu folią białą (mat/połysk) wynosi ok. 4500
Audi jedyna słuszna marka
- Bbone
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
TrochęKatolik pisze:Dziś otrzymałem wycenę:

All of the Above
Mysle ze cena jest tez uwarunkowana tym jakie auto sie posiada, cos mi sie wydaje ze jak by zadzwonic np z golfem 3 to nie powiedzieli by tyle
w mysl zasady ma duzo kasy to go mozna kroić.
Zapytam znajomego z tego co pamietam jakies pol roku temu dzwonil do www.zmianakoloruauta.pl i cos ok 2,5tysiaca mu powiedzieli za lexusa

Zapytam znajomego z tego co pamietam jakies pol roku temu dzwonil do www.zmianakoloruauta.pl i cos ok 2,5tysiaca mu powiedzieli za lexusa
Nie mowie o wymiarach samochodu chodzilo mi tylko o to ile sobie doliczaja z czystego pazerstwa
Ile foli wiecej wydzie na np A4 a calibre?
Moim zdaniem nie duzo a po prostu ciekawi mnie czy status finansowy wlasciciela ma wplyw na cene i nie wiem czy "uwielbianie takich porownan" ma tu nie wiem jakis sens
Koszt najlepszej foli 3M'a nie od producenta a z allegro (gdzie juz ktos ma wliczona swoja prowizje) na caly samochod to ok 1500 zl
Te firmy maja ja na pewno duzo taniej, i w takim wypadku brac 3 tysiace za samo przyklejenie to duzo i to bezsensownie duzo.
każdy ma prawo do swojej opinii i taka jest moja
pozdro
Ile foli wiecej wydzie na np A4 a calibre?
Moim zdaniem nie duzo a po prostu ciekawi mnie czy status finansowy wlasciciela ma wplyw na cene i nie wiem czy "uwielbianie takich porownan" ma tu nie wiem jakis sens
Koszt najlepszej foli 3M'a nie od producenta a z allegro (gdzie juz ktos ma wliczona swoja prowizje) na caly samochod to ok 1500 zl
Te firmy maja ja na pewno duzo taniej, i w takim wypadku brac 3 tysiace za samo przyklejenie to duzo i to bezsensownie duzo.
każdy ma prawo do swojej opinii i taka jest moja
pozdro
do firmy www.zmianakoloruauta.pl też napisałem o wycenę.
Co do kosztów moim zdaniem również ma wpływ klasa samochodu.
4,5 tyś. to za dużo gdyby to kosztowało tak do 2-2,5tyś jeszcze bym mógł dać :evil:
więc na wiosne albo nowe fegi albo oklejenie :?:
Co do kosztów moim zdaniem również ma wpływ klasa samochodu.
4,5 tyś. to za dużo gdyby to kosztowało tak do 2-2,5tyś jeszcze bym mógł dać :evil:
więc na wiosne albo nowe fegi albo oklejenie :?:
Audi jedyna słuszna marka
placilem za folie na samochod 1900 pln(cena hurtowa) . z tego co wiem to 3m nie robi najlepsza folie do zmiany koloru . dolicz do tego zdemontowanie i zamontowanie lamp ,zderzakow,lusterek,anteny dachowej(podsufitki) ,listew ,klamek (boczki). oraz mozolna prace przy oklejaniu(bylem przy tym). reasumujac wg mnie 4-4.5tys to jest normalna cena za naklad pracy ,material i ryzyko uszkodzenia jakiegos elementu auta.
co do ceny zaleznej od wartosci samochodu to zastanawialem sie nad oklejeniem duzo drozszego auta niz a6 i jak dzwonilem do tej firmy "zmianakoloru" to powiedzieli mi troche mniej ,wiec kieruja sie raczej iloscia pracy i wykorzystanego materialu.
co do ceny zaleznej od wartosci samochodu to zastanawialem sie nad oklejeniem duzo drozszego auta niz a6 i jak dzwonilem do tej firmy "zmianakoloru" to powiedzieli mi troche mniej ,wiec kieruja sie raczej iloscia pracy i wykorzystanego materialu.
- Masta
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Już bym wolał dach albo samą maskę okleić, ale nie całe auto :-P
Jakoś mi się nie che wierzyć że ona po 8 latach schodzi bez żadnego ale, a tym bardziej jak auto np. postoi w lato na słońcu. Czasami mamy po 30 stopni w cieniu! A co mówić na słońcu. W tym roku to mogłem smażyć jajka na masce ( kolor czarna perła) to co musi się dziać z taką folią i klejem? Lecimy dalej.. zima dajmy np. -18 lód/śnieg/sól. Nie wiem co to by musiał być za klej, a żeby takie katusze przeżyć :lol:
8 lat to chyba przesada.. max to 2/3 lata
pozdro
Jakoś mi się nie che wierzyć że ona po 8 latach schodzi bez żadnego ale, a tym bardziej jak auto np. postoi w lato na słońcu. Czasami mamy po 30 stopni w cieniu! A co mówić na słońcu. W tym roku to mogłem smażyć jajka na masce ( kolor czarna perła) to co musi się dziać z taką folią i klejem? Lecimy dalej.. zima dajmy np. -18 lód/śnieg/sól. Nie wiem co to by musiał być za klej, a żeby takie katusze przeżyć :lol:
8 lat to chyba przesada.. max to 2/3 lata
pozdro
Jest - Volvo C70 II 2.5T