Cześć zajawkowicze ,
nie cały miesiąc temu kupiłem swoje a6 c6 z 2005r. z przebiegiem 133k km oryginalny.
Wersja z trójramienna kierownicą. Mam MMI 2G High zaktualizowałem do wersji 5570.
Jaram się autem prze okrutnie mimo że to multitronik jest mega fajne.
Co chce zrobić :
1.Wymienić FIS na kolorowy poliftowy ten czerwony mnie strasznie irytuje- wystarczy sama wymiana czy muszę jakiś moduł wymieniać?
2. Posiadam elektrycznie składane lusterka i chcę je podłączyć do pilota, ale mam zwykłe "manualne" fotele, myślałem wymienić fotele na sterowane elektrycznie z sline, tylko co z lusterkami bo jeśli dobrze wyczytałem to coś tam współgra razem. Ktoś na grupie robił takie moduły ale nie mogę znaleźć kontaktu do tej osoby . Tak czy jak chce zmienić i fotele i dołożyć składanie lusterek po zamknięci auta
3. Po update MMI jeśli dołożę AMI to będzie to od razu działąc czy muszę programować VCDS?
4. Chcę również dołożyć parktornik z kamerą i czy oprócz modułu parktornika i kamery coś jeszcze muszę zmieniać?
5.Chcę wymienić moduł świateł na ten z dłuższym kodowaniem elektronik stwierdził że wtedy będę mógł włączyć doświetlanie zakrętów czy to prawda?
a i w sumie zasadnicze co na to ochrona komponentów i czy tylko aso to może ściągać?
Mam nadzieje że coś podpowiecie nowicjuszowi
z góry dziękuje za poświęcony czas
[A6 C6] Modyfikacja komfortu
Re: Modyfikacja komfortu
To tak kolego odpowiem Ci na te pytania które wiemDawidVeB pisze:Cześć zajawkowicze ,
nie cały miesiąc temu kupiłem swoje a6 c6 z 2005r. z przebiegiem 133k km oryginalny.
Wersja z trójramienna kierownicą. Mam MMI 2G High zaktualizowałem do wersji 5570.
Jaram się autem prze okrutnie mimo że to multitronik jest mega fajne.
Co chce zrobić :
1.Wymienić FIS na kolorowy poliftowy ten czerwony mnie strasznie irytuje- wystarczy sama wymiana czy muszę jakiś moduł wymieniać?
2. Posiadam elektrycznie składane lusterka i chcę je podłączyć do pilota, ale mam zwykłe "manualne" fotele, myślałem wymienić fotele na sterowane elektrycznie z sline, tylko co z lusterkami bo jeśli dobrze wyczytałem to coś tam współgra razem. Ktoś na grupie robił takie moduły ale nie mogę znaleźć kontaktu do tej osoby . Tak czy jak chce zmienić i fotele i dołożyć składanie lusterek po zamknięci auta
3. Po update MMI jeśli dołożę AMI to będzie to od razu działąc czy muszę programować VCDS?
4. Chcę również dołożyć parktornik z kamerą i czy oprócz modułu parktornika i kamery coś jeszcze muszę zmieniać?
5.Chcę wymienić moduł świateł na ten z dłuższym kodowaniem elektronik stwierdził że wtedy będę mógł włączyć doświetlanie zakrętów czy to prawda?
a i w sumie zasadnicze co na to ochrona komponentów i czy tylko aso to może ściągać?

3. Wcale nie musisz używać VCDS, wszystko da radę zmienić w zielonym menu. Poczytaj co to jest "zielone menu" ew. jak coś to pytaj

Jest kolego doświetlanie w C6, wygląda to tak, że jak np. jak skręcasz w prawo to prawe światło postojowe ci się zapalabendzji pisze:Ad 1 - wymiana zegarów i zdjęcie ochrony komponentu oraz dopasowanie przebiegu
Ad 5 - nie było doświetlania zakrętów w C6 i zmiana modułu na inny nic tu nie da ( no chyba że się myle )
a proponuje za dużo w zielonym menu nie grzebać tym że kolega "zielony" - zaraz będzie temat ja odratować itd.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: Modyfikacja komfortu
no nie wiem, czy taki luzik z CP - byle kto i byle czym nie zrobi.Majkel007 pisze: Ochroę komponentu to niejeden majster ci ogarnie, także luzik. Ochronę komponentu mają ważne moduły np. radio
tu akurat nie trafiłeś - "radio" w modelu przedliftowym akurat nie ma CP
[ Dodano: 2020-03-18, 11:35 ]
AD1. Licznik liftowy jaknajbardziej do zrobienia - gdybyś potrzebował, mam ( CP i km mogę też od razu zrobić)DawidVeB pisze:
AD2. fabrycznie tego nie było, jest na forum ktoś, kto robił dedykowane moduły do tego (chyba kolega "stefank" - poszukaj, ale mogę się mylić)
AD3. Po dołożeniu AMI, trzeba sterownik dodać w Gateway-u - MewdiaPlayer II
AD4. Jeżeli na oryginał, to potrzebny jeszcze moduł kamery i MMI z FBAS
AD5. W C6 nie było nigdy długiego kodowania w BCM1 obsługującym światła i nie ma możliwości uruchomienia w kodowaniu lub adaptacjach doświetlania zakrętów - zmiana modułu nawet na Liftowy jest bezsensowna, bo nic więcej nie uruchomisz
I to tyle
R1200GS ADV LC
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: [A6 C6] Modyfikacja komfortu
Minęło trochę czasu , nie bardzo miałem kiedy grzebać w aucie więc odświeżę temat.
Dołożyłem w oryginale PDC tył z wizualizacją. Ami wleciało zamiast nagrywaki. Fbas wjechał do MMI. Kamera leci z chin i zrobię bez modułu kamery.
Powiedzcie mi co z tym licznikiem jakie nr mają poliftowe i czy one na pewno będą pasować do benzyny 2.4 multi?
Ewentualnie myślałem aby ten zakupić 4F0920933H no ale przedlift.
Wyczytałem na forum tutaj że fis jest dopasowany do wyposażenia czyli mam rozumieć że są uboższe i są bogatsze i tu moje pytanie jak je rozpoznać?
Dołożyłem w oryginale PDC tył z wizualizacją. Ami wleciało zamiast nagrywaki. Fbas wjechał do MMI. Kamera leci z chin i zrobię bez modułu kamery.
Powiedzcie mi co z tym licznikiem jakie nr mają poliftowe i czy one na pewno będą pasować do benzyny 2.4 multi?
Ewentualnie myślałem aby ten zakupić 4F0920933H no ale przedlift.
Wyczytałem na forum tutaj że fis jest dopasowany do wyposażenia czyli mam rozumieć że są uboższe i są bogatsze i tu moje pytanie jak je rozpoznać?