Jeśli nie ma kasy a chcesz c6 i nie ma znaczenia czy quattro czy nie oraz w manualu, to bym chyba szukał z silnikiem 2.4 ben. W manualu bo tam tylko multi a to śliska sprawa. Silnik najmniej bezproblemowy i podatny na gaz. Rocznik w tym przypadku bez znaczenia. 2.0 tdi niby wadliwe ale jak masz dobrego mechanika to przerobi ci napęd pompy olejowej na taki sam jak te w 1.9 tdi, od razu mniej problemów. 3.0 czy 2.7 tdi to można powiedzieć że loteria. I tu, jeżeli już miałbyś budżet na model pomiędzy 2007-2008 a nie masz na polifta, to takiego szukaj
Jaki silnik? To trudne pytanie, wszystkie, w mniejszym czy większym stopniu borykają się z jakimiś problemami, ogólnie jak dbasz to masz.
Jak zmieniałem auto to myślałem jeszcze nad c5 , 4.2 albo 2.7 T, oczywiście Quattro i automat, ale znudziła mi się ta buda, gdyby nie to że chciałem coś młodszego to bym takiego auta szukał (c5). Gdyby c6 2.4 byłyby w q to pewnie taki bym kupił. C6 mi się bardziej podoba ale trzeba się liczyć z kosztami, tu tak naprawdę nic nie jest tanie. A jak zaczniesz myśleć nad kosztami ewentualnych napraw, np wtryski, to idzie się spocić.