Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[100c4]lampy s4 soczewki-jest sposob na zdobycie

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Forum Audi A6 .

[100c4]lampy s4 soczewki-jest sposob na zdobycie

Post autor: Forum Audi A6 . » 04 kwie 2010, 21:38

a wiec tak.sprawdzone do lampy a6c4 mozna zalozyc szklo od 100 c4.a wiec droga myslenia doszedlem ze wystarczy nabyc lampy od a6 c4 i zalozyc szklo przeznaczone do lamp soczewek od 100c4 i mamy lampy s4 moze nie wyjdzie najtaniej ale najwazniejsze ze sie da!!!
link do strony goscia ktory oferuje szklo ma obie strony

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=953241430

Awatar użytkownika
Hincó
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2009
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Hincó » 05 kwie 2010, 01:14

Rok temu do tego doszedłem i może nieco naprostuje ;)
Lampy soczewkowe w moim roczniku szły do S4 i do TDI wg ETKI.
Lampy od A6 do 100(nie odwrotnie) pasują jeżeli chodzi o mechaniczny aspekt, miałem jedną taką lampe jak auto kupiłem, druga była ori. Kupiłem lampe od A6 i wszystko pasowało tylko gniazda w lampach były inne, trzeba było przełożyć ze starej. Gdyby założyć dwie lampy od A6 bez przeróbki to wyglądać to bedzie jak ongiś u mnie(prawa strona-A6, lewa-100):
Obrazek

Teraz jest tak:
Obrazek

Należy też pamiętać że uszczelka z A6 nie pasuje do szkła z 100. Ale po docięciu nie wygląda źle <ok>
I jak już się patroszy lampy warto je poprostu wyszyścić ;)

Co do linku aukcji brałem od tego człowieka i polecam, 100% oryginał Hella w Oryginalnym pudełku, rachunek itp <ok>

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 05 kwie 2010, 07:30

Lechu, to bylo napisane w nastepujacym celu.masz 100c4 i pragniesz soczewek.masz opcje albo szukac w nieskonczonosc na allegro i szrotach soczewek z s4 lub kupic duzo taniej lampy od a6c4 i zmienic szkla na takie z aukcji.uzyskujesz soczewki do 100c4.nie powinno byc klopotu z uszczelkami.albo wyjmiesz ze swoich malo wartych lamp albo szrot i lampy z urwanymi uchwytami pobite wypalone itp.temat moze byc troche niezrozumialy dla wlasciciei nowszychg audi niz 100c4.w a6c4 soczweki to przeciez standart

Łukasz 32
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Łukasz 32 » 09 kwie 2010, 19:12

tomkom1 pisze:Lechu, to bylo napisane w nastepujacym celu.masz 100c4 i pragniesz soczewek.masz opcje albo szukac w nieskonczonosc na allegro i szrotach soczewek z s4 lub kupic duzo taniej lampy od a6c4 i zmienic szkla na takie z aukcji.uzyskujesz soczewki do 100c4.nie powinno byc klopotu z uszczelkami.albo wyjmiesz ze swoich malo wartych lamp albo szrot i lampy z urwanymi uchwytami pobite wypalone itp.temat moze byc troche niezrozumialy dla wlasciciei nowszychg audi niz 100c4.w a6c4 soczweki to przeciez standart

Tak na marginesie dzwonilem ostatnio do przedstawiciela Helli.....i co najciekawsze kompletne reflektory soczewkowe do Audi 100 S4 są oczywiscie dostepne na zamówienie, ale uwaga koszt jednej kompletnej lampy soczewkowej to koszt żeby nie skłamac Was (dlatego podaje w zaokragleniu) to 1600 zł za sztuke, czyli jak nic wywalic 3200 zl za komplet lampek...toz to rozbój w biały dzień !! :shock: :shock:

wojtas1979
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [100c4]lampy s4 soczewki-jest sposob na zdobycie

Post autor: wojtas1979 » 14 sie 2010, 00:56

tomkom1 pisze:a wiec tak.sprawdzone do lampy a6c4 mozna zalozyc szklo od 100 c4.a wiec droga myslenia doszedlem ze wystarczy nabyc lampy od a6 c4 i zalozyc szklo przeznaczone do lamp soczewek od 100c4 i mamy lampy s4 moze nie wyjdzie najtaniej ale najwazniejsze ze sie da!!!
link do strony goscia ktory oferuje szklo ma obie strony

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=953241430
Wiem że było to dość dawno ale nie chcę zakładać nowego tematu.Czy mógłbyś podać nick tej osoby z allegro która sprzedaje te szkła? Ponieważ ja znalazłem jedną taką aukcje ale tam jest do zaoferowania szkło do Audi 100 S4 H1+H3 a ja potrzebuje H1+H1+H3 czyli z przeciwmgielnym.Czy jest różnica w budowie takiego szkła na dwie soczewki np inne "przetłoczenia,kreski szkła" pod dolną soczewkę,czy jest to identyczne szkło?Chce kupić nowe lampy od A6 C4 i założyć szkła od 100 S4 i zamontować do 100 C4 :) i nie wiem jak to jest z tym przeciwmgielnym.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 14 sie 2010, 06:59

wojtas1979, podaj link do aukcji ktora masz na uwadze.
sprobuj poszukac w archiwach allegro tej aukcji ktora podalem.
wydaje mi sie ze ktos mi mowil ze w inter carsie byly te szkla rowniez do kupienia.
dowiedz sie u sprzedajacego jakie to szklo jest naprawde
z tego co wiem to takie lampy bez przeciwmgielnych byly w a6 a w 100 nie bylo takiej opcji.
czyli reasumujac a6 c4 miala opcje lamp z przeciwmgielnym i bez tego.a w 100 c4 byly chyba tylko jedne rodzaje soczewek.

Awatar użytkownika
Hincó
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Hincó » 14 sie 2010, 12:10

Widziałem lampy które miały tylko atrape soczewki przeciwmgłowych. Szkło jest to samo, oczywiście dla a6 jest inne niż 100 ;)
Np tutaj
http://moto.allegro.pl/item1160596088_s ... f_vat.html
Ja kupowałem od tego człowieka
http://allegro.pl/show_user.php?uid=10599122
Dwa razy i wszystko cacy i oryginał ;)

Słuchaj, patrze w getem i tam mają za 140 z aso więc chyba nienajgorzej...
Wystarczy się zarejestrować i można zamówić ;)
4A0941115B
4A0941116B

To numery szkieł z etki <ok>
Obrazek TDI +

wojtas1979
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wojtas1979 » 19 sie 2010, 16:41

No więc okazało się że była to pomyłka w opisie aukcji i zabrakło jednego H1.Szkła mam już w domu.Wychodzi na to że 100 S4 zawsze miały przeciwmgielne w lampie ( tak wychodzi z etki) a tylko A6 mają okrojoną lampę ale szkło raczej jest to samo obojętnie czy ma przeciwmgielne czy nie.Dziękuję za pomoc i zainteresowanie tomkom1 i Hincó ,niestety nie mogę przyznać punktów "pomógł".Teraz pozostaje mi zakup jakiś dobrych lamp w przystępnej cenie.

P.S.

Wcześniej myślałem nad jedną sprawą żeby mieć soczewki,a mianowicie zamontowanie maski od A6 ale nie jestem pewien na 100% czy to pasuje ponieważ nie sprawdzałem jakie ma wymiary ta maska (np czy grill by za mocno nie wystawał poza zderzak bo są inne)No i znacząco zmieniłby się wygląd a nie każdemu to pasuje.

Awatar użytkownika
Hincó
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Hincó » 19 sie 2010, 19:47

wojtas1979, Ciężko byłoby Ci to spasować, pozatym setka ma ładniejszy przód wg mnie <ok>
Jak zamontujesz to daj znać jak bardzo gorzej soczewki świecąod zwykłych :-P
Obrazek TDI +

wojtas1979
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wojtas1979 » 19 sie 2010, 21:01

Hincó pisze:wojtas1979, Ciężko byłoby Ci to spasować, pozatym setka ma ładniejszy przód wg mnie <ok>
Jak zamontujesz to daj znać jak bardzo gorzej soczewki świecąod zwykłych :-P
Właśnie słyszałem opinie że świecą gorzej ale nie mam jak tego sprawdzić praktycznie ( a Ty znasz to z własnej obserwacji?).Moim zdaniem jeżeli świecą gorzej to może są brudne soczewki i lustra ale jeżeli czyste i dobre świecą gorzej to wole kupić nowe zwykłe lampy.Myślałem że soczewkowe świecą lepiej bo moje obecne nie są rewelacyjne.W każdym razie mam jeszcze czas żeby się zastanowić bo reflektorów na razie nie kupiłem.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 19 sie 2010, 21:41

Hincó, nie siej dywersji...dobrze zrobione i sprawne czyste soczewki swieca o niebo lepiej niz zwykle lampy.pozatym pamietaj ze lampa od dlugich jest dodatkowym zrodlem swiatla.a nie jak w zwyklej zamiennie z krotkimi.nastepny plus to montaz xenonow.na pewno bezpieczniejszy w soczewce niz w zwyklej.a wiec co do tego gorszego swiatla to nie powiedzialbym ze to prawda.wojtas1979, nie kombinuj kupuj lampy soczewki.
sam sie dopiero teraz zorientowalem ze w czasie gdy wlaczam dlugie nie gasna krotkie...

Awatar użytkownika
Hincó
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Hincó » 19 sie 2010, 21:58

To nie dywersja, wczesne (i do tego obecnie leciwe) soczewki nie świeciły najlepiej. Mam porównanie lamp, moje są z a6 około 96' czyste(czyszczone) i nie wypalone ale napeno nie są nówasy(+nowe klosze), rodzice w a4 mają zwykłe H4 z 96(jedna nawet pęknięta) i w a4 lepiej widać przestrzeń przed autem, może dalej nie świecą ale ogólne wrażenie jest że więcej widać. W obu samochodach porządne żarówki.
H4 ma dużą powierzchnie odbłyśnika która powoli się zużywa, a soczewka jest mała i nagrzewa się-szybciej zużywa...
W naszych lampach czyli H1+H1 mijania i drogowe świecą razem ale już w H1+H7 nie ;). Do tego halogeny i już w miare widać <ok>
Xenon-no comment, fajnie świeci i wogóle sporo plusów ale u mnie policja to ogarnęła, a nie daj Bóg niech ktoś w Cebie wjedzie jak go 'oślepiłeś'...
Soczewki przede wszystkim odmładzają setke :)
wojtas1979, skoro nie spieszy Ci się, to upoluj okazje na allegro lampy z dobrymi mocowaniami od a6, zregeneruj przynajmniej odbłyśnik świateł mijania, klosz i tak terzeba zmienić i będzie dobrze <ok>
Obrazek TDI +

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 19 sie 2010, 22:02

Hincó, i ta odpowiedz mi sie podoba,zachecajmy a nie zniechecajmy.kwestia odczuc w jakosci jest wzgledna.

pawel20
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pawel20 » 20 sie 2010, 12:10

Ile są warte takie używane lampy z 100 c4 ??
Na dwóch soczewkach :?: :-)

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 20 sie 2010, 13:12

pawel20, tyle ile ktos bedzie chcial za nei zaplacic hehehe.a tak na powaznie to jesli masz cale uchwyty wszytko sprawne i nie wypalone to mysle ze 400 za komplet to jest dobra cena

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl