Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Lampy przednie,roznice cenowe

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Awatar użytkownika
PrZeMo_A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: PrZeMo_A6 » 22 lis 2009, 10:56

mastercratorr,
Ok, w takim razie będę bacznie śledził czy już wrzuciłeś ;-)
Jeśli Ci chodzi o te same lampy co ja miałem w A4 B5 diodowe to się nazywają Dayline, nie wiem czy się pomyliłeś w nazwie czy to są inne bądź podróbki?
Jak ja zamawiałem do swojej A4 na allegro to wyniosły mnie jakoś 1100zł, i przyszły w oryginalnym czarnym kartonie niemieckiej firmy Dayline :-P
Pozdrawiam! 8-)
CCCO - przewaga dzięki technice ;)

John
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: John » 22 lis 2009, 16:58

Ja was nie chcę straszyć panowie, ale nie da się do tych lamp bez żadnych modów przełożyć oryginalnej instalacji ksenonowej. Przede wszystkim są one na żarówki H1, a do takiego gniazda nigdy nie uda się wam wcisnąć żarnika D2S nie mówiąc już o D1S. Druga sprawa, to te reflektory (dayline) przystosowane są do zwykłych silniczków regulacji, a jeśli macie w samochodach oryginalny ksenon to wasze reflektory wyposażone są w silniki krokowe, np takie: KLIK.
Starsze wersje ksenonów posiadały zwykłe silniki, ale po którymś roku się to zmieniło, więc musicie dokładnie sprawdzić, czy macie reflektor regulowany takim silnikiem: KLIK Jeśli tak, to regulację uda się przełożyć, ale niestety sprawy z żarnikiem nie uda się wam przeskoczyć, będziecie musieli kupić chiński żarnik H1, który ma okablowanie, więc albo cięcie kabli oryginalnej przetwornicy, albo kuno chińskiej przetwornicy (sic!).

Tak czy siak. Te diody jak już ktoś wcześniej wspomniał nie służą do jazdy dziennej. Policja już co nieco wie na temat oświetlenia i bez włączonych świateł mijania zatrzymają Was i będzie mandacik, za jazdę bez świateł. A jeśli zapalicie przy nich światła i będzie to ksenon to stracicie dowód rejestracyjny. Te reflektory nie są przystosowane do żarników ksenonowych i jest to napisane na "szkle" reflektora, jeśli traficie na policjanta, który się na tym zna, to stracicie dowód na miejscu. Gdyż, mając oryginalną instalację ksenonową nie macie ani wtyczek, ani żarówek, by na szybkości móc podmienić i liczyć na łaskę policjanta.

PS. Nie rozumiem Was, czy diody są warte tak słabej jakości świecenia. Na każdym forum większość ludzi narzeka na te wynalazki, a tutaj ludzie dalej brną w zaparte. Zwłaszcza kolega, który chce zrezygnować z oryginalnego ksenonu na rzecz tych Chińskich reflektorów. Niestety to nie żarnik, świadczy o tym, że mamy ksenon, podstawowym czynnikiem wpływającym na jakość świecenia jest kondycja i solidność wykonania odbłyśnika, a w tych reflektorach nie znajdziecie nic solidnego.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mastercratorr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mastercratorr » 22 lis 2009, 22:12

Możesz mi pokazać gdzie tak źle o tych lampach piszą. Bo jak narazie każdy narzeka a nikt ich nie miał w ręce.
Podaj link kolego jakbyś mógł byłbym wdzięczny.

Fakt faktem kilka przeróbek mnie czeka aby zamontować H7 xenon ale nie powinno być problemów.

John
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: John » 23 lis 2009, 00:43

KLIK 1
KLIK 2
KLIK 3

Wpisz w google "dayline" i czytaj, w każdym temacie, pierwszy kto założył te reflektory nie piał z zachwytu. Być może u decante będzie kapkę lepiej, ale to jest niemiecka firma, która i tak produkty zamawia w chinach, więc można jedynie mieć nadzieję, że będzie odrobinę lepiej, ale ja w to wątpię. Miej na uwadze to, że te reflektory kosztują trochę siana i mało ludzi jest, którzy potrafią rzetelnie zrecenzować te reflektory. W dodatku sporo z właścicieli tych reflektorów, kupili je, gdyż ich oryginalne były w opłakanym stanie itd.

Pozdrawiam

PS. Chcesz ksenon H7 zamontować w gniazdach H1 ? gdzie tu sens?

wojt1981
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wojt1981 » 25 lis 2009, 16:02

Witam panowie.
Mam reflektory w fatalnym stanie, nie mam czasu na demontaż i czyszczenie (chociaż miałbym ochotę :), i jak już miałbym coś ruszać, to najchętniej wsadziłbym oczka do przodu z odrobiną czerni, ale bez diod. Na przykład takie:
http://www.allegro.pl/item824953404_ref ... akosc.html
http://www.allegro.pl/item809472794_ref ... black.html

Obrazek

ale przeraża mnie nazwa producenta, która mi nic nie mówi i porównanie z ceną hella czyli jakieś 600 pln/sztuka.
Czy może cokolwiek wiecie o tym producencie (TYC), a może potraficie mi podać linka do kogoś, kto sprzedaje hella albo in-pro przednie reflektory 'czarne' bez diod?

pzdr [/quote]

Proszę wklejać fotki, nie tylko podawać link, który wkrótce będzie nieaktywny!
Ostatnio zmieniony 25 lis 2009, 20:52 przez wojt1981, łącznie zmieniany 1 raz.

djbroda80
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: djbroda80 » 23 sty 2010, 23:55

John pisze:PS. Nie rozumiem Was, czy diody są warte tak słabej jakości świecenia.
POPIERAM !! Panowie , w jakim celu przerabiać to co producent wykonał najlepiej. Lampy homologowane do żarówek H... nigdy nie dadzą lepszego efektu "świecenia" przy jakim kolwiek żarniku, aniżeli przy żarówce na jaką taki reflektor jest homologowany czyli H...
Sprawność żarnika warunkuje tak jak już wcześniej pisano:
1) homologacja ( a co za tym idzie :
John pisze:podstawowym czynnikiem wpływającym na jakość świecenia jest kondycja i solidność wykonania odbłyśnika
)
2) urządzenie do samoczyszczenia szkła reflektora
3) urządzenie samopoziomujące

Tak więc rubcie jak chcecie Panowie ale zgodnie z art 132 ust.1 pkt 1 a, Prawa o ruchu Drogowym Policjant musi zatrzymać wam dowód rejestracyjny wydając zakaz dalszej jazdy i do tego mandat do 200zł. Czy jest to wszystko tego warte (nie mówiąc już o tym że psujecie tym samym komfort jazdy kierowcom jadącym w przeciwnym kierunku)

Jednak jeżeli uznacie że jest to warte to cóż :lol: pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja