witam
mam takie pytanie do ekspertow tematu... mam audi a6 2006r ze zwyklymi lampami przednimy chcialbym zalozyc do niej nowe lampy bi-xenon z diodami led od audi z 2009 po lifcie - czy ktos sie orientuje czy beda one pasowac oraz czy beda dzialac zarowno xenony jak i led ?
czekam na odpowiedz
pozdrawiam
[a6 c6] lampy led do audi przed liftem
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
nie do konca. ledy we wszytkich audi (z wyjatkiem s6 i a8) maja funkcje siwatel postojowy i zmiany natezenia swiatla podczas wlaczonego kierunkowsku. sam sie zastanawiam i nie wiem czy jest to mozliwe. ale sam xenon to nie wszytko. ja chyba zdecyduje sie na zderzak z s6 z ledami. to bedzie bezpieczniejsze rozwiazanie.
jesli chcesz zalozyc cale lampy to zwroc tez uwage na ilosc diod. 9 (lub 10) diod maja audi rs6 natomiast 6 diod maja cywilne szoski po lifcie.
jesli chcesz zalozyc cale lampy to zwroc tez uwage na ilosc diod. 9 (lub 10) diod maja audi rs6 natomiast 6 diod maja cywilne szoski po lifcie.
P0SITIV
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:

kurcze, widzę że nie jest to czytelne... więc powiem wprost: żartowałem z tym "podłączeniem kabla do przetwornicy, ledów i jazda..." (bo przy takim rozwiązaniu obstawał mój przedmówca)...

Oczywiście jest to do zrobienia tak jak w oryginale i nie jest to szczególnie trudne, ale wymaga odpowiedniego modułu mocy, odpowiedniego kodowania i być może ciut innej wiązki.