grilll C6
Ale kolega chce zmieniać grill, nie zderzak! więc po co miał by robić otwory w swoim zderzaku???obsession pisze:Nie jestem pewny czy grill z polifta założysz do przedlifta - ja słyszałem, że nie pasuje. Rozumiem, że nie masz czujników parkowania z przodu? Jeśli masz to musiałbyś dorobić otwory i mocowania na czujniki w zderzaku.
W tym aucie przed liftowym czujniki (jeżeli są) znajdują się w zderzaku, nie na grillu.
Zresztą wystarczy zobaczyć na Grille OEM lub tuningowe i listę modeli a6 c6 do których pasują, od razu widać że do każdego modelu, po za wspomnianymi prze ze mnie rzadkimi wersjami z radarem na grillu. Nawet jeżeli kolega kupi liftowy grill z otworami na PDC to łatwo zaślepi je odpowiednią ramką na tablicę rejestracyjną bez otworów na PDC. Taką jak ta:
http://allegro.pl/blenda-pod-rejestracj ... 57869.html
fajnie mieć audi 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Sławek
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Nic mi nie pasuje z tego co napisałeś. Sprzedawcy właśnie rozgraniczają grille z lat 2004-2008 i 2008-2011. Myślę, że jeśli pasowałyby na przemiennie to podawaliby, że pasują.
Co do czujników parkowania to właśnie tym różni się polift od przedlifta, że w przedlifcie czujniki są w grillu, a w lifcie są w zderzaku. Zatem jeśli chce zmienić grill na lift, a posiada czujniki z przodu to musi zrobić je w zderzaku.
Co do czujników parkowania to właśnie tym różni się polift od przedlifta, że w przedlifcie czujniki są w grillu, a w lifcie są w zderzaku. Zatem jeśli chce zmienić grill na lift, a posiada czujniki z przodu to musi zrobić je w zderzaku.
Ok, masz rację, pomyliłem i napisałem na odwrót. przed liftem PDC w grillu a po lifcie w zderzaku. Jeżeli ma czujniki parkowania z przodu to rzeczywiście musi je dać na zderzak.
Jednak wielu forumowiczów jeździ z po liftowymi grillami bo kształt i mocowanie śrub jest takie samo. Ja również mam grill od RS6 z roku 2009 i wszystko pasuje jak ulał. Nie zmienia to faktu że właśnie czujniki parkowania robią różnicę.
Ja gdy bym miał grill z lifta i PDC to nie wiercił bym zderzaka i nie przedłużał kabli z wiązki a jedynie zastosował bym ramkę pod rejestrację z otworami na PDC i zmodyfikował sam grill pod czujniki.
Jednak wielu forumowiczów jeździ z po liftowymi grillami bo kształt i mocowanie śrub jest takie samo. Ja również mam grill od RS6 z roku 2009 i wszystko pasuje jak ulał. Nie zmienia to faktu że właśnie czujniki parkowania robią różnicę.
Ja gdy bym miał grill z lifta i PDC to nie wiercił bym zderzaka i nie przedłużał kabli z wiązki a jedynie zastosował bym ramkę pod rejestrację z otworami na PDC i zmodyfikował sam grill pod czujniki.
fajnie mieć audi