[A6 C5] SWAP z 1.8 na 1.8T
[A6 C5] SWAP z 1.8 na 1.8T
Witam wszystkich.Jak w temacie jaki byłby koszt takiego zabiegu??Co bym potrzebował do tej operacji???A może wystarczyła by sama głowica ECU i jakieś inne graty??Proszę o pomoc i wyrozumiałość??Kupiłem 1.8 bo była tania mimo iż z niemca ale moc jest licha.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Chcesz się bawić to oczywiście możesz ale po twoich pytaniach można domiewać, że pojęcia zielonego nie masz.
W takiej sytuacji najprostszym sposobem i najtańszym bedzie swap 2.8- 193koniki.
Silnik na swapa wyłapiesz za 2,5 koła, żadnych turbin i ic itp. a moc bliska 1.8t.
Kupując używkę jakiś remoncik potrzebny żeby szrota nie wrzucić do auta.Gdy do tego dojdą remonty turbin i osprzętu - podzielę zdanie poprzedników.

W takiej sytuacji najprostszym sposobem i najtańszym bedzie swap 2.8- 193koniki.
Silnik na swapa wyłapiesz za 2,5 koła, żadnych turbin i ic itp. a moc bliska 1.8t.
Kupując używkę jakiś remoncik potrzebny żeby szrota nie wrzucić do auta.Gdy do tego dojdą remonty turbin i osprzętu - podzielę zdanie poprzedników.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T BEL 265KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
a ja jestem zdania ze jak się ma naprawdę dobrą bazę to czemu nie.kupić passata b5 czy a4 b5 anglika z 1,8 t to koszt ok 3,000-4,500zł z czego po sprzedaniu tego co zostanie część się zwraca.swap z w/w aut jest praktycznie P&P.ale jak pisałem warunkiem jest naprawde dobry stan auta które masz i wiesz ze cięzko będzie lepsze kupić
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2017
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Zamienił stryjek siekierkę na kijekMati_NSZ pisze:A jakbym chciał np. wrzucić 2 litrową jednostkę z a6 które wychodziły po 2001 roku??Wtedy co by było potrzebne??Silnik i ECU czy coś więcej??Nie zależy mi na koniach tylko na poprawię momentu obrotowego.PozdrawiamOczywiście niestety sprzedaż tego i kupno nie wchodzi już w grę

I co Ci da ten 2 litrowy? Taki sam muł jak Twój a do tego olejarz...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
żadnych turbin ?
panie Jarek-LT bo co im dolega?
Im nic ale kolega chyba mało się zna a tu jeszcze turbo???
(cytat)
Witam wszystkich.Jak w temacie jaki byłby koszt takiego zabiegu??Co bym potrzebował do tej operacji???A może wystarczyła by sama głowica ECU i jakieś inne graty??Proszę o pomoc i wyrozumiałość??
Jarek-LT

Im nic ale kolega chyba mało się zna a tu jeszcze turbo???
(cytat)
Witam wszystkich.Jak w temacie jaki byłby koszt takiego zabiegu??Co bym potrzebował do tej operacji???A może wystarczyła by sama głowica ECU i jakieś inne graty??Proszę o pomoc i wyrozumiałość??
Jarek-LT