Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 TDI] Swap silnika 2.5 na 2.5

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
Eda1994

[A6 C5 TDI] Swap silnika 2.5 na 2.5

Post autor: Eda1994 » 19 gru 2016, 22:38

Witam
Posiadam audiczke z 2000 roku z silnikiem 2.5 diesla 180 km. O oznaczeniu silnika AKE.
Dopiero co wymienilem rozrzad tzn paskk napinacze rolki ramie napinacza itd . bez walkow bo sa wpozadku.
Cos nad pompa oleju w silniku walnell i w kawalki sie rozlecialo. Jutro mechanik bedzie sprawdzal co to. Auto oczywiscje dziala jak nalezy odpala od strzala itd ale dymi na czarno. Te czesci malutkie mechanik wyciagnal z miski. Do tego zauwazyl ze ten lancuch co jest nad miska jest bardzo luzny. Mowil ze moze sie uda zrobic ale moze trzeba bedzie zmieniac silnik. I teraz pytanie . jaki silnik z tych poprawionyvh o oznaczeniu B.. Bedzie pasowal do mojego aby osprzet i rozrzad przelozyc z mojego ?

[ Dodano: 2016-12-19, 22:38 ]
https://www.google.pl/search?q=2.5+tdi+ ... aZ4vrlM%3A

U mnie z miski wypadly te pestki co sa na zdjeciu.
Lepiej zmieniac silnik czy oplaca sie naprawiac?

Damolka89
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Damolka89 » 20 gru 2016, 12:41

Witam Kolego <luzik>
Jeżeli chciałbyś zmienić cały motor to ja mogę Ci zaproponować swój kompletny
https://www.olx.pl/oferta/silnik-komple ... iNZ4D.html
Graty ze swojego rozsprzedaż i Ci się zwróci większość roboty.
Czas ogłoszenia się zakończył, ale jeszcze go mam. Do wymontowania z karoserii jeżdżący.
Jeżeli byłbyś zainteresowany to pisz <okok>

U mnie w AKN też pływała pestka i łańcuch jest bardzo luźny, a zębatka prawie nie ma zębów to tylko świadczy o tym,że ma sporo przejechane, ale do tego się nie odzywam jak jeździ to jeździ. <figielek>

Pozdrawiam <luzik>
Jak samochód, to tylko Audi;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja