Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Sportowy wydech w 3.0TDi

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
dapr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Sportowy wydech w 3.0TDi

Post autor: dapr » 18 cze 2017, 02:08

Witam.
Na start sie przywitam, gdyz to moj pierwszy post na tym forum :) Damian ze Szczecina milo mi :) Aczkolwiek nie jestem posiadaczem A6, a A5 3.0TDi.
Szukam odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie, byc moze tutaj mi jej udzielicie :)
Zainteresowalem sie sportowym wydechem do 3.0TDi.
Czy ktos z was juz przerobil sobie wydech w swojej 3.0TDi ? Miltek chodzi mi po glowie, widzialem taki projekt:
http://www.unt.com.pl/?uklad-wydechowy- ... 30-tdi,106
Brzmi to rewelacyjnie. Czy ktos z was moze sie na ten temat wypowiedziec ? Jak glosno sie robi w srodku po takiej zmianie ? Przyrost mocy odczuwalny? Teraz mam chiptuning u siebie, czy bede musial jechac na korekte chipa ? Czy taka usluga bedzie wykonana odrazu przy wymianie wydechu czy moze w ogole nie jest to potrzebne ? Moze polecacie inna firme ? Gdzie warto byloby to zrobic ? Czy ta firma UNT to bylby dobry wybor ? Jeszcze znalazlem firme: Maptek pod Poznaniem. Prosze o porady, gdyz planuje to zrobic jak najszybciej :) Pozdrawiam!

MISQ
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MISQ » 18 cze 2017, 10:18

Przerobiłem swój sam bez wydawnia kilku tys a efekt ocen sam reszta info w garazu ....
Przeróbki - rzeźby to JA ;)

luk330
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: ŁUKASZ
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: luk330 » 19 cze 2017, 18:03

ja podobnie jak MISQ, w moim temacie na ostatniej stronie znajdziesz parę filmików.

W środku jest trochę głośniej ale przy jezdzie autostradowej w sumie nieznacznie.

Na przyrost mocy nie ma co liczyć, trzeba by zrobić np całość razem z downpipem, bez katalizatorów to może wtedy turbo by wcześniej wstało i możnaby pokusić się o korektę jakby wydech był luźniejszy, a tak żadnych korekt nie musisz robić.

Ja myślałem o kupnie supersprinta za ponad 4 tys, ale na dobrą sprawę te rury różnią się od moich tym, że są wypolerowane i mają TUV (co mi jest zupełnie niepotrzebne).
A6 C6 3.0TDI quattro z wydechem by Street Lane Garage :)

amisz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Amiszewski
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: amisz » 24 lip 2017, 11:22

A co konkretnie zrobilisci ze swoimi wydechami?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl