[A6 C4] podnoszenie mocy w AEL-u
możliwe,ale policz sobie sam program,pompa 12mm,wtryski 260,FMIC,turbo GT22 i nie małe pieniądze wychodzą,a chcę mieć trochę więcej komfortu i też żeby auto jakoś w miarę się zbierało,bo sporo cięższe a6 jest od mojej a4:)Jest AEL dużo powyżej 200PS na forum, a tak to inne fora nt/ tdi. 220 Ps na ten silnik to juz sporo (finansowo) ale oczywiście można jchać dalej z zakuwaniem, przerabianiem itd... Mistrzem pod kątem taniego i efektywnego tuningu jest 1,9tdi i koniec ; ]
- piatek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotrek
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Ja swoim AEL jeżdżę już prawie 3 latka i nawet jak przy swojej wadze auta to nie mam z nim problemów z wyprzedzaniem i z dynamiczną jazdą, tak jak kolega wyżej napisał można robić na ponad 200 koników ale to już się wiąże z kosztami. Ja mam u siebie wywalany kat zaślepiony EGR zrobiony mały programik i tak szczerze na drodze to rzadko kto mnie wyprzedza
ale wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia i jak tylko uzbieram pieniądze to będe chciał zainwestować w wtryski tz. 230.

To napisz mi ile mogę zrobić na seryjnych gratach z takiego AEL biorąc pod uwagę to,że ma 5cylindrów i 2,5 l pojemności,gdyż z AFN mam prawie 200KM zrobione i czy jest możliwość podniesienia mocy procentowo co w takim AFN????Ja swoim AEL jeżdżę już prawie 3 latka i nawet jak przy swojej wadze auta to nie mam z nim problemów z wyprzedzaniem i z dynamiczną jazdą, tak jak kolega wyżej napisał można robić na ponad 200 koników ale to już się wiąże z kosztami. Ja mam u siebie wywalany kat zaślepiony EGR zrobiony mały programik i tak szczerze na drodze to rzadko kto mnie wyprzedza ale wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia i jak tylko uzbieram pieniądze to będe chciał zainwestować w wtryski tz. 230.
- piatek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotrek
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
AEL++, z tego co wiem to serii+ program można zrobić 160-175 koników. Dalej to już będzie trzymało turbo, wtryski i inne graty. Co do AFN to chyba trochę nowsza konstrukcja, ma zmienną geometrę czego niema AEL. Sam szukam większej ilości informacji co do możliwości tego silnika. To już chyba widziałeś: a6-c4-ael-200-wykres-vt25312.htm
[ Dodano: 2011-04-28, 17:37 ]
[ Dodano: 2011-04-28, 17:37 ]