Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6,c5 4.2] Podmiana sterownika silnika.

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
SANT0
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Santos
Rocznik: 2000
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

[a6,c5 4.2] Podmiana sterownika silnika.

Post autor: SANT0 » 20 mar 2009, 11:42

Jak w temacie zastanawia mnie kwestia podmiany sterownika silnika skoro pojemność jest ta sama to roznica może być w dawkach paliwa i czasie zapłonu wiec czy jest to możliwe jak ktoś coś wie to zapraszam do dyskusji.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2009, 22:25 przez SANT0, łącznie zmieniany 2 razy.

SANT0
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SANT0 » 20 mar 2009, 22:51

Coś jest w tym co piszesz ale chodzi mi konkretnie czy coś takiego mogę zrobić.Może jest na forum mechanik tuningowiec od komputerów samochodowych lub mechanik vagowski i może coś doradzić lub odradzićkonkretnie chodzi mi czy zamiast sterownika do silnika ASR mogę wstawić sterownik od AQH.

I teraz kilka pytań.
1. czy sterownik da sie podłaczyć
2.jesli tak to czy wtryski maja taka samo wydajnosc
3.przepływka jest taka sama
4.czasy rozrządu są takie same
5.średnice doloty i wydechu sa takie same

Chciałem posprawdzać ale tak ETKA ma na każdą część swoj nr i nic mi porównanie nie dało wiec stoje w miejscu, z Vivid WorkshopData ATI dowiedzialem sie ze ciśnienie paliwa i kilka innych żeczy jest takich samych ale to za malo do podjecia decyzji na tak ale i za mało na powiedzenie sobie tego sie nie da zrobic a mysle ze gra warta świeczji bo chodzi o 42 kw a to nie w kij dmuchał a sterownik kosztuje 700zł niezla cena jak za seryjny powiedzmy chiptuning hmm?

Zapraszam do rozmowy wszystkich którzy mają coś do dodania w temacie jakies sugestje namiary kontakty itd

autko szykuje za dlugo żeby odpuści wydech już zrobiony dolot sie kończy robić przyszla pora na silniczek.

PS. Jak by ktoś szukał namiaru na speca od wydech to prosze o kontakt u mnie cały wydech łacznie z kolektorami tłumikami itd wszystko z kwasówki 4500.Sam cały wydech bez kolektorów 2000.Myśle że niewiele jak za 3 cale kwasówki i tłumiki.

Pozdrawiam :-D
Nigdy nie jeżdze szybciej niż widzę...

SANT0
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SANT0 » 21 mar 2009, 00:00

Dzieki Andi właśnie o to mi chodziło jakieś kontakty i może coś z tego będzie oby sie udało bo nie ukrywał zapaliłem sie niesamowicie za duzo po poszukiwaniach żeczy wpływa na decyzje na tak.

Awatar użytkownika
Marvik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Marvik » 22 mar 2009, 22:46

PS. Jak by ktoś szukał namiaru na speca od wydech to prosze o kontakt u mnie cały wydech łacznie z kolektorami tłumikami itd wszystko z kwasówki 4500.Sam cały wydech bez kolektorów 2000.Myśle że niewiele jak za 3 cale kwasówki i tłumiki.
Sprawdzałeś na hamowni ile ten wydech dodał Ci mocy ? myślę, że po tym można poznać czy wydech naprawdę jest dobry
było: A6 C5 2.8 Q
jest: BMW e91 320d wirus 197KM/414Nm

SANT0
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SANT0 » 23 mar 2009, 07:52

Niesprawdzalem na hamowni bo jeszcze nie zostalo wszystko skonczone czekam na info od czlowieka pracujacego w audi e serwisie czy ta przekladka sterownika silnika sie uda i dopiero zamiezam pognac na hamownie.Najwazniejsze ze teraz slychac delikatmy bulgot v8 i tak mialo byc hehe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja