Witam!
Pewnego razu zakupilem taki chip box z allegro i zamontowalem do audi a4 ...przyspieszenie duzo lepsze ale po krotkim czasie wyrzucialem " badziewie " ...malo co mnie nie zabilo,otoz nastapilo jakies zwarcie i komp.odlaczyl dawke paliwa , silnik sie wylaczyl oczywiscie podczas jazdy!NIE POLECAM!!!!!!
[a6 c5] Opinie posiadaczy chipbox'ów
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: chip-box
a może złapałeś klasycznego notlaufa...munky pisze:Witam!
Pewnego razu zakupilem taki chip box z allegro i zamontowalem do audi a4 ...przyspieszenie duzo lepsze ale po krotkim czasie wyrzucialem " badziewie " ...malo co mnie nie zabilo,otoz nastapilo jakies zwarcie i komp.odlaczyl dawke paliwa , silnik sie wylaczyl oczywiscie podczas jazdy!NIE POLECAM!!!!!!
co nie zmienia faktu że box to zło
AWX>> 171 KM 378 Nm by MR Motors
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
ja polecam niemiecka firmę oettinger miałem u siebie w aucie bajer tej firmy w afnie wyszło tylko na box od oettingera było 135 hp i 290 nm
www.oettinger.de
www.oettinger.de
Witam
jedynie tyle moge powiedzieć że kilka dni temu robiłem chipa tuning u siebie w samochodzie poprzez firmie V-tech z Krakowa i szczerze polecam silnik fabrycznie 110 KM a rzeczywiscie po hamowni wyszlo 118 i po chipie czyli zmianie mapy paliwowej mam 138 i 320 Nm za niecałe 900 zł w/g mnie nie jest to jakaś duża kwota a naprawde sie opłaca i przynajmniej masz gwarancje 24 miesiące. Bo do tych wynalazków power boxow z allegro to nie mam zaufania
Pozdrawiam
jedynie tyle moge powiedzieć że kilka dni temu robiłem chipa tuning u siebie w samochodzie poprzez firmie V-tech z Krakowa i szczerze polecam silnik fabrycznie 110 KM a rzeczywiscie po hamowni wyszlo 118 i po chipie czyli zmianie mapy paliwowej mam 138 i 320 Nm za niecałe 900 zł w/g mnie nie jest to jakaś duża kwota a naprawde sie opłaca i przynajmniej masz gwarancje 24 miesiące. Bo do tych wynalazków power boxow z allegro to nie mam zaufania
Pozdrawiam
Wsadziłem kiedyś do 1.9tdi 110KM Leona I`ej generacji power-box`a firmy Speed Buster http://www.speed-buster.de/ samochód miał wtedy jakieś 10 miesięcy i przebieg 29kkm, samochód dosłownie "latał", a spalanie było śmiesznie niskie... auto na 5 biegowej skrzyni biegów szło 215km/h i koĂączyła się skrzynia. Osiągi niewiele ustępowały audi a4 1.8t, w sumie to auta szły równo, dopiero przy 200km/h audi zaczynało się oddalać. Aż tu pewnego pięknego dnia leciałem A4 do Krakowa, ścigałem się z jakimś Lexusem i Jaguarem, nagle zwężenie, zwalniam do 100km/h, koĂączy się zwężenie, redukcja but w podłogę, jeden wielki łomot jakby kto w pustym garze łomem mieszał, kupa dymu za mną.... siłą pędu dowlokłem się do bramek i tam czekałem na lawetę. Diagnoza: ukręcona ośka w turbinie, spustoszenie jakei to wyrządziło wewnątrz turbiny nie kwalifikowało jej nawet do regeneracji, auto miało wtedy 13 miesięcy i 35kkm. Po tej rzeźni wsadziłem turbinę z 1.9tdi 130KM i zrobiłem w Radomsku u gościa chip`a, samochód do momentu pozbycia się przejechał bezawaryjnie jeszcze 165kkm, nie brał oleju, szedł jak burza. Fakt samochód był traktowany dosyć ostro, ale wiem jedno, gdybym zamiast PowerBoxa zrobił od razu program, to bym tak szybko nie zarżnął poprzedniej turbiny. PowerBox zabił mi w 6kkm turbinę, tak więc nikomu nie polecam 

"nocne Polaków rozmowy..." rano polecam Jägermeister`a z Tiger`em/RedBull`em