[A6 C5 1.9TDi 110KM '99] Jaki chip do tego motoru?
- alukard
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi A6 Jacek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
chip ogolnie nie jest najgorszyShoofeL pisze:Tu macie wykres naszego kolegi z forum - 140 KM i nieco ponad 300 Nm z silniczka 1.9 :-D
Obrazek
Doda, że chipowane oczywiście fachową metodą a nie kostkami "RAM'u"
szkoda ze moment dalej nie jest podciagniety (ale tu moze wina lezy po stronie pompy wtryskowej a moze kolega tak chail)
jak dla mnie troszke za wczesnie zaczyna sie POWER

sprzeglo bedzie na tym cierpiec jak ktos nie bedzie umial sie pslugiwac ta moca
co do ps konie mogyby troszke wczesniej sie piasc ale i tak jest oki
jak dla mnie w skali od 1 do 6 daje 4+

piotrus a ty kompoty polecasz??
- ShoofeL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AYM 155KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
alukard, to był tylko przykład, żeby uzmysłowić koledze poldektm, jak to się powinno robić, a nie jakimiś układami scalonymi 
Tak jak napisałeś.
Dużo zależy od stanu silnika i elementów współdziałających...
Do każdego autka powinno się pisać nowy program i poprawiać na bieżąco aż do satysfakcjonujących wyników...
Generalnie chodzi mi o to, że nie ma uniwersalnych chipów...

Tak jak napisałeś.
Dużo zależy od stanu silnika i elementów współdziałających...
Do każdego autka powinno się pisać nowy program i poprawiać na bieżąco aż do satysfakcjonujących wyników...
Generalnie chodzi mi o to, że nie ma uniwersalnych chipów...
problem z moca
Witam was, mam AUDI A6 1.9TDI[110] z 00roku, jest ona jak mi wiadomo zaszczepiona tym slynnym(boxem), podobno na 140KM.Do nie dawno bylo wszystko OK. bo ladnie ciagnela.Az do czasu ,teraz tez sie rozpedza ale mam odczucie ,ze jakby juz bez pomocy tego (boxu co jest wpiety szeregowo przy pompie), czasami na chwile ladne pociagnie a pozniej tak jakby ja cos odcinalo i jedzie jak poczciwa studziesiatka. czy jest mozliwosc taka ,ze ten box szwankuje??, czy mozna to jakos sprawdzic??, bo bledy vagiem odcztywalem i nie ma zadnych
.teraz mam odczucie ze ten box jest tylko wpiety a moc jest tylko czerpana ze standardowej 110tki.. prosze was o pomoc. pozdrawiam[/b][/i][/quote]