Jak podniesc moc w audi s6 c5
Jak podniesc moc w audi s6 c5
Witam , od 3 lat posiadam audi s6 c5 4.2 ostatnio zrobiłem w niej gruntowny serwis i zacząłem zastanawiać się nad zwiększeniem mocy . Jakieś pomysły na relatywne podniesienie mocy do ceny. Wiem wiem że zaraz trzeba wymieniać hamulce i inne podzespoły ale trzeba od czegoś zacząć:)
- sabuk2006
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kazimierz
- Rocznik: 2001
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 250KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Jak podniesc moc w audi s6 c5
Witam,tgbynn638 pisze: ↑06 sie 2020, 20:41Witam , od 3 lat posiadam audi s6 c5 4.2 ostatnio zrobiłem w niej gruntowny serwis i zacząłem zastanawiać się nad zwiększeniem mocy . Jakieś pomysły na relatywne podniesienie mocy do ceny. Wiem wiem że zaraz trzeba wymieniać hamulce i inne podzespoły ale trzeba od czegoś zacząć:)
Z tym silnikiem to nic nie ugrasz, może po wymianie większego całego wydechu zyskasz max 15-20KM więcej, ale to trochę kosztuje i się nie opłaca.
Silniki 4.2 nie trzymają swojej katalogowej mocy i w tym jest właśnie problem.
Gdybyś miał 2.7BiT to samym programem miałbyś przyrost rzędu 40-60KM, a koszt około 800-1000 zł.
Jedź na hamownię i sprawdź, ile w obecnej chwili silnik ma KM i Nm a się przekonasz.
Pozdrawiam.
Wydech przelotowy i mapa do niego juz jest
- Pieterb
- Administrator
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A4 B7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
To może warto by sprawdzić czy silnik trzyma serię i wówczas remont - jeśli oczywiście by się okazało że silnik odbiega od serii jakoś znacznie.
A temat przeniosłem tu, bo lepiej pasuje do tego działu.
A temat przeniosłem tu, bo lepiej pasuje do tego działu.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
Zanim coś tu napiszesz!