Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[ A6 C5 Tdi] Chipowanie A6 2.5TDI AKE 180KM Tip Q Warto??

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
gornano
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5 Tdi] Chipowanie A6 2.5TDI AKE 180KM Tip Q Warto??

Post autor: gornano » 23 wrz 2011, 14:16

Koledzy, tak jak miałem A4 1.8T AEB i każdemu kto ma taki motor mogę polecić chip tak teraz nie wiem co w wypadku A6 robić. Czy oddać na chip czy nie. Wiem że te silniki są dość delikatne i nie ma wilekich przyrostów ale chciałbym usłyszeć opinie osób które zrobiły taki zabieg, przede wszystkim jakie wrażenia z jazdy , jakie spalanie i ogólnie jakie za i przeciw?

[ Dodano: 2011-09-26, 11:39 ]
Nikt z was naprawdę nie ma takiego motoru po wirusie ??? Podpowiedzcie czy robić, warto?

jakcis
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jakcis » 14 lis 2011, 13:47

Mam taka a6 tylko ze w manualu obecnie 205 km ale niedlugo wgram mocniejszy program

ja zaczelem od tego ze przed wgraniem wirusa chcialem wszystko sprawdzic

okazalo sie pompa vp44 odmawia nie ma sili -wymienilem
wtryski szczegulnie sterujacy padl-wymienilem
turbo malo dawalo-wymienilem

i duzo duzo rzeczy ogulnie prawie pol samochodu poszlo he z czesci ktore zostaly nie wymienione blok i glowice

wywalilem katy i zaslepilem egr

powiem ze auto jedzie super nie powiem ci czy duzo lepiej od ori 180 bo moja jak kupilem byla na wykonczeniu i miala moze ze 100km hehe

spalanie jezdze obecnie po kopenhadze same korki malo autostrad jesli sa to szybko rozpedzam sie do 180 i lece i zawsze wychodzi mi w granicach 9-9.5 litrów po miescie takim cyklu mieszanym

w trasie zaladowany do polski 1300 km spala jakies 8-8.5

polecam wgranie wirusa ale sprawdz czy masz zdrowa serie jesli nie po jakims czase bedzie sie krzaczyc wszystko

a i zalezy od tunera

ja mam zaufanego mechanika na warmi mazurach KFR MOTORS nie wiem czy slyszales kefir robi bardzo dobre samochody nie tylko na wyscigi he
jakob

jakcis
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jakcis » 14 lis 2011, 13:48

a jesli chodzi o tiptronik to kumpel ma tez po programie i tez chwali
jakob

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl