Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Chip tuning 1.9TDI 110KM

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
Awatar użytkownika
Kri$
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Kri$ » 04 paź 2010, 23:23

Moi znajomi akurat robili zawsze w Dynosofcie, sam też tam robiłem i nie narzekałem :)

crucer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: crucer » 10 sie 2011, 22:32

Witam
Kilka dni temu robiłem chip tuning u siebie w samochodzie dlatego postanowiłem się podzielić swoimi wrażeniami, otóż: skorzystałem z usług firmy V-tech w Krakowie, bardzo profesjonalne podejście cały czas miałem auto na oku i po pierwszym pomiarze wyszedł do mnie pan aby poinformowac mnie o rezultatacie schamowania samochodu po raz pierwszy. Okazało sie że zamiast 110 KM mialem 118 co mnie bardzo zdziwiło i własnie po tej informacji auto było gotowe do odebrania za okolo 2,5 h podkrecone na 138 koni i 320 nM obrotowego. Specialnie sprawdziłem spalanie przed i po chipie i okazało się że po chipie pali okolo 7,5 L na 100 km czyli około 0,3 L wiecej ogolnie to lekkiej nogi nie mam także nie oszczędzam na pedale gazu. Kilku znajomych instalowalo takie wynalazki z allegro jak jakies tam boxy czy cos w tym rodzaju ale według mnie to nie ma zadnego porownania do profesjonalnej zmiany mapy paliwa. Za nowa mape zapłaciłem 900zł i szczerze powiem że jestem bardzo zadowolony, auto teraz ciągnie ładnie na każdym biegu juz od samego dolnego pułapu obrotowego. Panowie jeżeli tylko macie taka możliwość to nie ma się wogule nad czym zastanawiać tylko jechać!!! Serdercznie polecam firme V-tech z Krakowa.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja