Witam wszystkich mam takie pytanie-Myśle ostatnio jaką sprawniejszą turbine założyć by poprawić ośągi i moc jedynostki 2.5 tdi v6
Mśle o zmianie kolektorów wydechowych i całego układu dolotowego wraz z interkulerem może na 2 dosyć duże
Co myśićie o tym poradzćie coś i licze na jakieś opinie nawet negatywne
pozdrawiam wszystkich forumowiczów
audi[ a6 2.5 tdi AKN 150 KM] quatro mataż innej turbiny
Re: audi[ a6 2.5 tdi AKN 150 KM] quatro mataż innej turbiny
Myślimy, że to niepotrzebne.JARGUT pisze:Witam wszystkich mam takie pytanie-Myśle ostatnio jaką sprawniejszą turbine założyć by poprawić ośągi i moc jedynostki 2.5 tdi v6
Mśle o zmianie kolektorów wydechowych i całego układu dolotowego wraz z interkulerem może na 2 dosyć duże
Co myśićie o tym poradzćie coś i licze na jakieś opinie nawet negatywne
pozdrawiam wszystkich forumowiczów
W 2,5 TDI dalsze przyrosty trzyma brak paliwa, a nie powietrze.
Miały być dostępne większe końcówki wtryskiwaczy do 2,5 TDI produkcji Fratelli Brosio, ale coś to ucichło. Trzeba pytać w Dynosoft Katowice (Aligator).
<haha>JARGUT pisze:Dzięki za tą podpowiedz ale jestem ciekaw czy jak bym wsadził turbinke ze zmienną fazą geometri łopat bo z tego co sie orjętuje to w moim akn nie ma czegos takiego ale moge sie mylić dlatego też pytam?
Kolego wybacz, ale nie orientujesz się nic a nic. Masz seryjnie turbinę ze zmienną geometrią, ale kierownicy spalin, a nie łopat

Absolutnie nie próbuję wyśmiewac się, tylko trochę mnie to ubawilo 8-)censored pisze: Kolego jaro44444 to teraz proszę ładnie wytłumaczyć koledze o co chodzi , w zamian za wyśmiewanie się z czyjejś nie wiedzy![]()
![]()
A tak poważnie - Wszystkie silniki 2,5 TDI V6 mają turbiny typu VTG czyli ze zmienną geometrią kierownicy spalin w części gorącej. Moga różnić wię wielkością i wydajnością, ale rodzaj turbin i sposób sterowania jest taki sam.