Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5 Avant Tdi] A6 C5 AKN Quattro Chip samodzielnie

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
Awatar użytkownika
Borek123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5 Avant Tdi] A6 C5 AKN Quattro Chip samodzielnie

Post autor: Borek123 » 03 mar 2011, 16:34

Witam wszystkich użytkowników tego forum. Chciałbym sam pobawić się w chiptuning. Mam A6 C5 AKN Quattro, 99 rok, przebieg 200kkm (oryginalny, potwierdzony książką), jest w bardzo dobrej kondycji. Więc jeśli chodzi o popsucie softa to się nie boję, jak coś zepsuję, to będzie już moja sprawa :). A więc, posiadam laptopa, WinOlsa, interfejs usb obd2, poza tym, to mam dostęp do np. testera Gutmann Mega Macs 55 (przyda się do pomiaru danych, podawanego aktualnie paliwa, ciśnienia doładowania itd. ?). A może ma ktoś już zrobioną gotową mapę do silnika podobnego do mojego (chodzi o stan i przebieg). Proszę o porady :). (A i jak coś, mam do pomocy mechanika, niestety nie tunera, zajmującego się tym, ale zwykłego mechanika samochodowego). A i wzrost mocy nie musi być ogromny, z 10-15km byłbym już zadowolony.
Z góry dzięki

[ Dodano: 2011-03-03, 20:12 ]
Sory za ppp, ale mam jeszcze jedno pytanie, czy jak zmienię mapę, to będzie możliwość powrotu do serii ?

CrocodileReggae
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: CrocodileReggae » 04 mar 2011, 15:15

A jak mapa która otrzymasz będzie totalnym fuckupem?
Jeśli nie chcesz wydawać kasy na chip - zostaw serię!
AWX>> 171 KM 378 Nm by MR Motors

rob555
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rob555 » 04 mar 2011, 22:45

Borek lepiej popatrz naucz sie i sam lekko liznij. Bedzie bezpieczniej niz gotowce ktore lataja po necie. Uwierz mi....widzialem juz gotowe mapki z wykastrowanymi limiterami doladowania podniesione procentowo bez ladu i skladu po calosci (efektem jest dmuchanie turbo na malej dawce) albo lane paliwem +40%....

Zrob logi popatrz gdzie masz za malo...podpowiem Ci ze jak ustawisz realne 50mg poczujesz roznice a nic nie stopisz. Doladowanie tylko smyrnac inaczej turbo moze odfrunac.

Awatar użytkownika
Borek123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Borek123 » 05 mar 2011, 19:49

rob555 pisze:Borek lepiej popatrz naucz sie i sam lekko liznij. Bedzie bezpieczniej niz gotowce ktore lataja po necie. Uwierz mi....widzialem juz gotowe mapki z wykastrowanymi limiterami doladowania podniesione procentowo bez ladu i skladu po calosci (efektem jest dmuchanie turbo na malej dawce) albo lane paliwem +40%....

Zrob logi popatrz gdzie masz za malo...podpowiem Ci ze jak ustawisz realne 50mg poczujesz roznice a nic nie stopisz. Doladowanie tylko smyrnac inaczej turbo moze odfrunac.
Ok, dzięki, jak coś wyjdzie, albo zepsuję, to napiszę :).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja