[A6 C6] 2.4 tuning
[A6 C6] 2.4 tuning
Witam
ostatnio otrzymalem oferte Tutaj link
Pisza ze moje audi moga zrobic
A6 (C6) Audi A6 2.4 177
177 HP na 193 HP
230 N m na 255 N m
Prosze o ocene i czy warto
ostatnio otrzymalem oferte Tutaj link
Pisza ze moje audi moga zrobic
A6 (C6) Audi A6 2.4 177
177 HP na 193 HP
230 N m na 255 N m
Prosze o ocene i czy warto
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
czy w 2.4 też da siętak zrobić jak w 2.8?absajler pisze:Zmieniając sam program sterowania silnikiem możesz w bezpieczny sposób zwiększyć moc silnika z 193KM do około 206KM i moment obrotowy z 280Nm do 305Nm. Koszt w profesjonalnej firmie od 1200zł do 1800zł ze wszystkimi testami i wydrukami. Co do mechaniki to na pewno są sportowe wałki rozrządu układy dolotowe i wylotowe, filtry, wydechy. Zależy ile kasy chcesz przeznaczyć na tuning. Ogólnie temat rzeka
pozdrawiam
i jeszcze jedno w 2.4 widziałem zamontowany kompresor na yt, ale to bardzo duże koszty
A ja chcę spróbowac. Najpierw sprawdzą mi na hamowni ile mam na prawdę koni i jaki jest stan silnika.
Potem zadecyduję. Twierdzą, że jeżeli wszystko jest w porządku i wysterowanie przebiegnie dobrze powinien palić około litra mniej.
http://vtech.pl/katalog/chiptuning-tuni ... 165KM.html
Potem zadecyduję. Twierdzą, że jeżeli wszystko jest w porządku i wysterowanie przebiegnie dobrze powinien palić około litra mniej.
http://vtech.pl/katalog/chiptuning-tuni ... 165KM.html
Pozdrawiam.
Firma jest raczej poważna. Zobaczę. Najwyżej zapłacę za diagnostykę i sobie odpuszczę jesli cos będzie nie tak. Zresztą gosć uprzedzał, że sprawa nie jest prosta w silniku wolnossącym ale nie niemożliwa. I raczej nie namawiał szczególnie. Wiadomo, że w czasie potrzebnym na zrobienie mojego mogą załatwic spokojnie dwa turbo diesle. 

Pozdrawiam.
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Kontakt:
własniefassi1 pisze:A z czego tu więcej mocy wyciągać w 2.4?
Podlejesz paliwem to nic się nie zmieni bo AFR będzie poniżej max mocy a powietrza nie ma skąd wykombinować.
Programem może jedynie zmieniają trochę moc i moment w niższych zakresach obrotów.
Moim zdaniem pieniądze wyżucone w błoto.
jedynie kompresor - podobno dosyć dobrze podchodzą z merca oraz jaguara i same w sobie nie są drogie ale osprzęt i regulację generują gigantyczne koszty tak samo jak z turbo
pozostaje zmienić dolot, odetkać wydech i tyle
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)