Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Panel klimatronik, szyby,pdc, audi i jej zycie

Elektryka
ODPOWIEDZ
maziunio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Panel klimatronik, szyby,pdc, audi i jej zycie

Post autor: maziunio » 03 sty 2020, 20:21

Witam forumowicze, moje audi zaczyna żyć swoim zyciem juz mi ręce opadają, przechodze do sedna od razu, raz jechalem na przeglad mialem dziwny przypadek nie dzialaly mi szyby tak poprostu zgasly dodam ze autko stalo prawie dwa latka bo robiłem swapa.(po udanym swapie trzeba bylo wszystko wklepac w system) I w tamtym momencie jak nie dzialaly szyby przed samym dojazdem na przegląd poprostu zgasł panel klimatronika nic nie reaguje nawet sie nie podswietla co mowic o jakiej kolwiek regulacji nawiewu czy co kolwiek, dziwnie ale jak panowie ogarneli przeglad i reszte wpisywania i zmian z silnikiem wracalem do domu i ku mojemu zdziwieniu zapalil sie panel klimy i zaczely dzialac szyby, dzisiaj mechanizm z prawej strony przedni mi sie popsul wiec wzielem sie za diagnoze uszkodzenia okazalo sie ze te plastiki sie wyrobily na prowadnicach i trzeba je wymienic ok, mysle sobie mam gdzies ze starego mechanizmu opanuje to i oparlem rame pasazera o fotel kierowcy i poszedlem po te plastiki na prowadnice i szybe, gdy wrocilen i chcialem opuścić silnikiem linki w dół to nagle zdziwko zero reakcji a szyby dzialaly do tej pory git, przekrecam kluczyk i probuje od kierowcy a tu to samo nic wszystkie szyby martwe panel od sterowania szybami sie podswietla, patrze na klimatronik ta sama sytuacja martwy i wszystko stoi nawet regulacja lusterek, dodam ze troszke rame z instalacja napielem nie wiem co robic pomysly mi sie koncza zostawilem to zeby z nerwow nic nie uszkodzic, ma ktos kalies sugestie sory za taki rozpierdziel z tym pisaniem ale nie wiem co mam robic

Awatar użytkownika
_wladi_
Moderator
Moderator
Imię: Włodek
Rocznik: 2016
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: _wladi_ » 03 sty 2020, 20:34

Ewidentnie winą jest owy Swap bo nie możliwe żeby nagle wszystko padło <mysli> robiłeś wszystko sam? Nie ujmując twoim umiejętnością i wiedzy może coś źle po składałeś, teraz to jest wróżenie z fusów co mogło się stać i nie jestem przekonany czy ktoś do tego dojdzie. Musisz pytać ludzi którzy się tym zajmują profesjonalnie i A6 znają od podszewki.

maziunio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maziunio » 04 sty 2020, 11:41

Swap robilem silnika a nie swapa elektroniki wnętrza i funkcji wnetrza to co ma silnik do panelu klimy i szyb bo tutaj tego nie rozumiem

Awatar użytkownika
_wladi_
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: _wladi_ » 04 sty 2020, 11:43

Może przy robieniu Swapa jakieś wiązki się uszkodziły bo z tego co piszesz raz klima działa raz nie no to chyba wskazuje na jakiś problem z kablami co?

maziunio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maziunio » 06 sty 2020, 12:11

Tak tylko ze ja zadnej wiazki nie dotykalem, szyby przestaly chodzic przed swapem, a teraz tez klima i pdc z tylu moze to wina modulu komfortu

Awatar użytkownika
_wladi_
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: _wladi_ » 06 sty 2020, 12:27

No jeżeli chodzi o szyby to moduł komfortu jest odpowiedzialny ale do klimy nic nie ma...sprawdź może przelotke w drzwiach może gdzieś kable się połamały

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja