Panel klimatronik, szyby,pdc, audi i jej zycie
Panel klimatronik, szyby,pdc, audi i jej zycie
Witam forumowicze, moje audi zaczyna żyć swoim zyciem juz mi ręce opadają, przechodze do sedna od razu, raz jechalem na przeglad mialem dziwny przypadek nie dzialaly mi szyby tak poprostu zgasly dodam ze autko stalo prawie dwa latka bo robiłem swapa.(po udanym swapie trzeba bylo wszystko wklepac w system) I w tamtym momencie jak nie dzialaly szyby przed samym dojazdem na przegląd poprostu zgasł panel klimatronika nic nie reaguje nawet sie nie podswietla co mowic o jakiej kolwiek regulacji nawiewu czy co kolwiek, dziwnie ale jak panowie ogarneli przeglad i reszte wpisywania i zmian z silnikiem wracalem do domu i ku mojemu zdziwieniu zapalil sie panel klimy i zaczely dzialac szyby, dzisiaj mechanizm z prawej strony przedni mi sie popsul wiec wzielem sie za diagnoze uszkodzenia okazalo sie ze te plastiki sie wyrobily na prowadnicach i trzeba je wymienic ok, mysle sobie mam gdzies ze starego mechanizmu opanuje to i oparlem rame pasazera o fotel kierowcy i poszedlem po te plastiki na prowadnice i szybe, gdy wrocilen i chcialem opuścić silnikiem linki w dół to nagle zdziwko zero reakcji a szyby dzialaly do tej pory git, przekrecam kluczyk i probuje od kierowcy a tu to samo nic wszystkie szyby martwe panel od sterowania szybami sie podswietla, patrze na klimatronik ta sama sytuacja martwy i wszystko stoi nawet regulacja lusterek, dodam ze troszke rame z instalacja napielem nie wiem co robic pomysly mi sie koncza zostawilem to zeby z nerwow nic nie uszkodzic, ma ktos kalies sugestie sory za taki rozpierdziel z tym pisaniem ale nie wiem co mam robic
- _wladi_
- Moderator
- Imię: Włodek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ewidentnie winą jest owy Swap bo nie możliwe żeby nagle wszystko padło
robiłeś wszystko sam? Nie ujmując twoim umiejętnością i wiedzy może coś źle po składałeś, teraz to jest wróżenie z fusów co mogło się stać i nie jestem przekonany czy ktoś do tego dojdzie. Musisz pytać ludzi którzy się tym zajmują profesjonalnie i A6 znają od podszewki.