Z końcem lutego stałem się posiadaczem Audi A6 C6 3.0TDI Quattro w wersji Avant, rocznik wrzesień 2007.
Jest to moje pierwsze audi, wcześniej była mazda 323f i ford mondeo mk3. Auto pochodzi z Niemiec, odkupione od rodziny, serwisowane w ASO do 2016 roku. Przebieg 260tys. Samochód w bardzo fajnym stanie, silnik ładnie pracuje, rozrządu nie słychać, automat nie szarpie, zawiecha sztywna, buda zdrowa nie bita
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Od zakupu minęło nie za dużo czasu ale już coś zdążyłem zrobić/wymienić.
Wymieniłem olej na Motula Specyfic, zalany był 5tys km temu jakiś Aral
Zakupiłem nowe opony na lato i felgi (używane) oryginalne audi 17'', już siedzą na aucie,
Pomalowałem zaciski hamulcowe
Naprawiłem uchwyt podłokietnika
Zamówiłem jeszcze gałkę zmiany biegów z C7 i emblematy na tylną klapę.
Póki co więcej nie mam do roboty, filtry były wymieniane pół roku temu. Muszę wymienić tylko klocki z tyłu no i przydałoby się chyba wymienić olej w tiptronicu bo ostatna wymiana była w 2015 roku przy przebiegu 177tys.
Usterki na dziś, nie działa mi wskaźnik paliwa, auto zatankowane pod korek a wskazówka leży, vcds pokazuję błąd czujnika G2 przerwa z plusem czy coś takiego, muszę się dostać do baku i może zwykłe poruszenie kostką pomoże. Po zakupie też mi wskaźnik nie działał ale po doładowaniu akumulatora nagle ożył.

Skrzypi mi coś z tyłu na nierównościach, podejrzewam kanapę.
Trochę zdjęć na szybko, lepsze jak zrobi się pogoda :D.