Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

2.4 v6 Gorący tunel środkowy. Nagrzewnica cały czas gorąca.

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
Woyti93
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

2.4 v6 Gorący tunel środkowy. Nagrzewnica cały czas gorąca.

Post autor: Woyti93 » 28 cze 2018, 19:23

Witam. Pytanie do użytkowników 2.4 v6. Czy u was też nagrzewnica jest cały czas gorąca? Wiem, że w C4 był zawór zamykający obieg w nagrzewnicy. Irytuje mnie temperatura panujaca przy prawej nodze. Kiedy na dworze jest 22 stopnie i wyłacze climatronik w środku po 5min robi sie strasznie gorąco. Namierzyłem źródło temperatury wkładając rękę nad nawiew na nogi - nagrzewnica. Teraz nie wiem czy tak ma być, czy padł moze jakis zawór, czy może to gazownicy wpinajac sie w układ, zrobili jakiś bypass.
Na vagu żadnych błędów.
ASO kozia wólka

paword
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: 2.4 v6 Gorący tunel środkowy. Nagrzewnica cały czas gorą

Post autor: paword » 27 sie 2018, 09:45

Woyti93 pisze:Witam. Pytanie do użytkowników 2.4 v6. Czy u was też nagrzewnica jest cały czas gorąca? Wiem, że w C4 był zawór zamykający obieg w nagrzewnicy. Irytuje mnie temperatura panujaca przy prawej nodze. Kiedy na dworze jest 22 stopnie i wyłacze climatronik w środku po 5min robi sie strasznie gorąco. Namierzyłem źródło temperatury wkładając rękę nad nawiew na nogi - nagrzewnica. Teraz nie wiem czy tak ma być, czy padł moze jakis zawór, czy może to gazownicy wpinajac sie w układ, zrobili jakiś bypass.
Na vagu żadnych błędów.
Witaj
Mam to samo i też się zastanawiam, czy tak powinno być. Może ktoś pomoże?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja