Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] identyfikacja nawigacji, dobór map

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radioodtwarzacze, wzmacniacze, zwrotnice głośnikowe, kondensatory itd.
Zablokowany
rafq
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] identyfikacja nawigacji, dobór map

Post autor: rafq » 16 kwie 2009, 02:59

Witam, czy da radę zidentyfikować Navi w a6 z 2000 roku po niżej wymienionych numerkach ?

BLAUIA 11S

4B0035192LX

7612001679

BNO881

Wujas prosił o pomoc, na odległość ciężko to zrobić, ale ktoś tam spisał mu te oto numerki z radia. Czy jest ktoś w stanie zidentyfikować czy jest to navi typu dx lub non-dx ?

Oraz czy jest na cd czy dvd ? Jeśli jest na dvd to odczyta mapki z również nagrane na cd ?

Wyczytałem że od początku '99 były montowane już dx, ale wolę spytać dla pewności :)

Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale nawigacja non dx wyświetla się na konsoli zegarów, a dx w okolicach środkowej konsoli ?

Dla porównania:
http://navigation.teleatlas.com/en/shop ... di/a6/2000
Czy jest to najprostszy sposób na rozróżnienie tych nawigacji ?

Dodam że wujas próbował szukać informacji nt wersji sprzętu jak i softu, ale po wybraniu opcji bodajże Info wuj mówił że nic się nie dzieje. < wzorowałem się na Tym temacie ale podobno nie ma tam przycisku ze strzałką w dół...

spróbuję jeszcze przytrzymać 3 i 6, tak jak w MFD - o ile takowe będą :D

Dostęp do audiczki będę miał tylko dziś po południu i spróbuję jeszcze poszperać w opcjach, więc prosiłbym obeznanych w temacie o wytknięcie mi tego, co pominąłem w moim planie dobrania odpowiednich map do sprzętu :D

P.S. Ocb z tymi skrótami RNS, BNS, MFD i innymi: DX-V, DX-N, DX-R 5, DX-R 52, DX-R 70, DX-R 4 ?

Awatar użytkownika
erick
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: erick » 16 kwie 2009, 07:51

Piszesz, że te numerki są spisane z radia. Ale aby się dowiedzieć jaką masz model nawigacji, to należałoby wyjąć czytnik płyt (najprawdopodobniej zamointowany w bagażniku w lewym nadkolu) i tam na nalepce powinno być czy jest to 3.x (non-dx) czy 4.x (dx). Mapy Polski są dopiero robione na dx. Być może montowali już od '99 dx, ale i w późniejszych latach zdarzały się również non-dx, wszystko zależy od standardu wersji samochodu.
<quattro>

rafq
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rafq » 16 kwie 2009, 18:03

Dzięki koledzy za pomoc :)

Póki co przymierzam się do spolszczenia całej navi, ale o tym później/w innym temacie, najpierw mapki:

wystarczyło 3 minuty pogrzebać w opcjach navi o wszystko jasne, DX v4.1, soft 0017, płytki wsuwane do konsoli środkowej. Mapki nagrywane przeze mnie sposobem z tego tematu jak najbardziej banglają, jednak po wyborze języka "angielski metryczny" niestety lektor nadal pozostawał w języku angielskim...:/
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2009, 13:43 przez rafq, łącznie zmieniany 1 raz.

rafq
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rafq » 27 kwie 2009, 13:43

Niestety jeszcze nie spolszczyłem, następne podejście szykuje się dopiero bliżej wakacji.. Póki co, tak jak napisałem wyżej only wgrałem polskie mapki 08/09 z PL lektorem i z nich nie gada po polskiemu ;)

piotrilawa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: piotrilawa » 26 sie 2009, 12:59

Witam, również mam problem ze zeidentyfikowaniem swojej navigacji ( fis między licznikami ) wyjełem dziś czytnik płyty z bagażnika i niejest napisane czy to dx czy nondx, jest dużo cyfr ale to raczej numery fabryczne, jedyne co by wskazywało na typ to "Navigation 3", czy to jest ten symbol? jeżeli tak to lipa, bo wyżej wyczytałem że 3.X to non dx.

Zablokowany

Wróć do „Car Audio”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja