Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Brak nadmuchu w kabinie

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
pepe87
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Brak nadmuchu w kabinie

Post autor: pepe87 » 14 lut 2018, 01:29

Witam Szanownych kolegów i koleżanki mam nie mały problem i liczę ze ktoś wcześniej rozwiązał podobny otóż po odpaleniu silnika nadmuch wewnątrz kabiny normalnie dmucha lecz gdy silnik się nagrzeje do 90 stopni przestaje i nic nie pomaga również gdy silnik nie jest nagrzany w pełni a zgasze auto po ponownym odpaleniu dmuchawa przestaje dmuchać gdy silnik całkowicie wystygnie znów dmuchawa działa do czasu nagrzania dodam iz ostatnio wymieniali mi wtryski w benzynce i troche sie chlopaki narozlanaczali dziwna sprawa i niewiem od czego zacząć może coś źle podłączone .Z góry dziękuję za wszelką pomoc
Pozdrawiam
Mateusz

mat1324
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mateusz
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: mat1324 » 14 lut 2018, 01:38

Rozumiem, że podniesienie temperatury nie rozwiązuje problemu <mysli> .

pepe87
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pepe87 » 15 lut 2018, 11:27

No właśnie nic sprawdzałem bezpieczniki podłączenie i niby wszystko ok po nagrzaniu sie wpelni albo po wyłączeniu silnika przed nagrzaniem pelnym az do pelnego wystygniecia dmuchawa przestaje reagować na co kolwiek normalnie szał na szczęście obecnie mam niedaleko do pracy wiec dojeżdżam i wracam to jeszcze coś dmucha ale niebawem planuje zjazd na Polskę i warto by było się temu przyjrzeć

Vin85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Vin85 » 26 lut 2018, 21:52

Udało się rozwiązać problem z tym nawiewem ?, miałem ten sam problem nie dawno a teraz dmuchawa nie działa w ogóle. Załączy się tylko po kilku dniach nie używania auta. Jak już się załączy to tylko na chwilę i później znowu nie działa kilka dni. Nie wiem gdzie już szukać przyczyny, komp nie pokazuje błędów moje pomysły się kończą....

pepe87
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pepe87 » 07 mar 2018, 09:58

Niestety jeszcze jeszcze się tym nie zająłem lecz tak jak U Ciebie gdy temperatura zrobiła się dodatnia przestało wogole dmuchać w sobotę podjadę do mechanika może coś uda się stwierdzić w razie jak byś do czegoś doszedł podziel się proszę .;) Pozdrawiam

Vin85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Vin85 » 25 mar 2018, 21:27

No niestety wiele nie pomogę bo nie wiem co było przyczyną tego że mi dmuchawa nie działała ale mam to już zrobione i działa. Po prostu pojeździłem po mechanikach i jak usłyszałem co gadają na temat tej usterki to ręce mi opadły, każdy by tylko coś wymieniał po kolei włącznie z panelem klimatyzacji. W końcu odstawiłem auto do konkretnego elektromechanika, skasował 300 zł,zrobił w 5 godzin i nie wymieniał nic. No ale nie powie co było uwalone, być może to jakaś pierdoła.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja