Wykonałem kompletny remont silnika W FIRMIE BEST CAR SERVICE po przejechaniu 40 tys. km zaczął poszczać błękitne białe dymy z wydechu coraz większe po zdjęciu głowic widać ze złe wyszlifowane są cylindry dalej widać rysy na cylindrach tzn.: rysy szlifu czyli źle dobrana cylindryczność przy szlifie tak zwany owal cylindra względem tłoka .Zakładam firmie sprawę .
ps Mój warsztat jeszcze mówi ze mógł założyć stare pierścienie do silnika ale to wyjdzie zaraz po rozebraniu silnika do końca
ODRADZAM REMONT SILNIKA W FIRMIE BEST CAR SERVICE KRAKOW
ODRADZAM REMONT SILNIKA W FIRMIE BEST CAR SERVICE KRAKOW
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
MOTOR ASB
TURBO GTB 2562
315PS 655NM
TURBO GTB 2562
315PS 655NM
pełny remont silnika ps.nic nie spuchło na początku tylko przy zapalaniu puszczał dymki i z każdym dniem coraz więcej i nagle zaczął tak dymić ze aż oddałem go do warsztatu
a nie zauważył bym ze coś jest nie tak gdybym zawsze wyłączał silnik na postoju a zrobiło się zimno wiec zauważyłem coraz większy dym szczególnie na postoju .
zresztą trwa rozbieranie silnika zobaczymy w jakim stanie są pierścienie jakie zostały założone pierścienie .
a nie zauważył bym ze coś jest nie tak gdybym zawsze wyłączał silnik na postoju a zrobiło się zimno wiec zauważyłem coraz większy dym szczególnie na postoju .
zresztą trwa rozbieranie silnika zobaczymy w jakim stanie są pierścienie jakie zostały założone pierścienie .
MOTOR ASB
TURBO GTB 2562
315PS 655NM
TURBO GTB 2562
315PS 655NM
Re: ODRADZAM REMONT SILNIKA W FIRMIE BEST CAR SERVICE KRAKOW
ale co się stało??dankan pisze:Wykonałem kompletny remont silnika W FIRMIE BEST CAR SERVICE po przejechaniu 40 tys. km zaczął poszczać błękitne białe dymy z wydechu coraz większe po zdjęciu głowic widać ze złe wyszlifowane Rachat prêt cylindry dalej widać rysy na cylindrach tzn.: rysy szlifu czyli źle dobrana cylindryczność przy szlifie tak zwany owal cylindra względem tłoka .Zakładam firmie sprawę .
ps Mój warsztat jeszcze mówi ze mógł założyć stare pierścienie do silnika ale to wyjdzie zaraz po rozebraniu silnika do końca