Wykonałem kompletny remont silnika W FIRMIE BEST CAR SERVICE po przejechaniu 40 tys. km zaczął poszczać błękitne białe dymy z wydechu coraz większe po zdjęciu głowic widać ze złe wyszlifowane są cylindry dalej widać rysy na cylindrach tzn.: rysy szlifu czyli źle dobrana cylindryczność przy szlifie tak zwany owal cylindra względem tłoka .Zakładam firmie sprawę .
ps Mój warsztat jeszcze mówi ze mógł założyć stare pierścienie do silnika ale to wyjdzie zaraz po rozebraniu silnika do końca
ODRADZAM REMONT SILNIKA W FIRMIE BEST CAR SERVICE KRAKOW
ODRADZAM REMONT SILNIKA W FIRMIE BEST CAR SERVICE KRAKOW
MOTOR ASB
TURBO GTB 2562
315PS 655NM
TURBO GTB 2562
315PS 655NM
pełny remont silnika ps.nic nie spuchło na początku tylko przy zapalaniu puszczał dymki i z każdym dniem coraz więcej i nagle zaczął tak dymić ze aż oddałem go do warsztatu
a nie zauważył bym ze coś jest nie tak gdybym zawsze wyłączał silnik na postoju a zrobiło się zimno wiec zauważyłem coraz większy dym szczególnie na postoju .
zresztą trwa rozbieranie silnika zobaczymy w jakim stanie są pierścienie jakie zostały założone pierścienie .
a nie zauważył bym ze coś jest nie tak gdybym zawsze wyłączał silnik na postoju a zrobiło się zimno wiec zauważyłem coraz większy dym szczególnie na postoju .
zresztą trwa rozbieranie silnika zobaczymy w jakim stanie są pierścienie jakie zostały założone pierścienie .
MOTOR ASB
TURBO GTB 2562
315PS 655NM
TURBO GTB 2562
315PS 655NM
Re: ODRADZAM REMONT SILNIKA W FIRMIE BEST CAR SERVICE KRAKOW
ale co się stało??dankan pisze:Wykonałem kompletny remont silnika W FIRMIE BEST CAR SERVICE po przejechaniu 40 tys. km zaczął poszczać błękitne białe dymy z wydechu coraz większe po zdjęciu głowic widać ze złe wyszlifowane Rachat prêt cylindry dalej widać rysy na cylindrach tzn.: rysy szlifu czyli źle dobrana cylindryczność przy szlifie tak zwany owal cylindra względem tłoka .Zakładam firmie sprawę .
ps Mój warsztat jeszcze mówi ze mógł założyć stare pierścienie do silnika ale to wyjdzie zaraz po rozebraniu silnika do końca