Witam jestem troche ogarnięty w temacie mechaniki ale nie klimy i sposobu jej działania. Mój problem polega na tym że moja Cpiątka dotarła do chorwacji ale nieleci zimne powietrze z klimy. Więc tak: sprężarka się włącza, wentylator też mało tego zdjełem schowek i widać że silnik od klapy się przestawia jednakże powietrze leci takie samo jak w trybie eco (czyli niejest w stanie schłodzić wnętrza) klima przed wyjazdem dobita było 520g mechanior dobił 80 bo niby 600 podaje księga. Mniejsza z tym klima niechłodzi wogóle pomocy bo tu jest 35C
[ Dodano: 2017-07-17, 20:50 ]
dodam ze przewód cienki od klimy zimny gruby letni jednakże zastanawia mnie dlaczego parownik klimy po bokach jest ciepły/gorący ?! oczywiście niewyciągałem patrzyłem tylko tam gdzie się da go dotknąć pod noigami kierowcy
[ Dodano: 2017-07-19, 20:54 ]
Dodam jeszcze że w trakcie stwierdziłem iż nieda się połączyć z klimatronikiem ani vagiem ani vcds-em ani deltascanem mało tego niemogę wejść w ukryte opcje klimatronica i on sam miga rytmicznie chwile po odpaleniu czy może tu być winny panel ? ale podkreślam sprężarka się włącza wentylator też klapy też się przestawiają niestety powietrze leci taksamo ciepłe jak i na klimie jak i bez Pomóżcie bo już niewiem gdzie szukać sam parownik robi się tylko lekko zimny ale lodowaty niejest.
Dziwny problem klima się włącza ale niechłodzi
Dziwny problem klima się włącza ale niechłodzi
było
80b2 1.6d
a4 b5 1.9tdi
a6 c5 2.5tdi
a4 b6 1.9tdi
a6 c5fl 2.5tdi
jest a6 c6 2.0 tdi
80b2 1.6d
a4 b5 1.9tdi
a6 c5 2.5tdi
a4 b6 1.9tdi
a6 c5fl 2.5tdi
jest a6 c6 2.0 tdi
Winą może być zbyt mała ilość czynnika lub zatarta sprężarka.
Moja piękna Audi: audi-a6-c5-25tdi-v6-vt89243.htm?highlight=#862308