Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość

Samochodzik od dłuższego czasu sprawia mi problemy. Mianowicie zaczęło się od pojawienia się paliwa w oleju problem został rozwiązany przez naprawę wtryskiem (przynajmniej wg mechanika).
Potem z polecenia tegoż mechanika pojechałem na zestawienie rozrzadu. Rozrzad został zestawiony ale mechanik wyszukal problem w pompie. Pompa ponoć po regeneracji. Ale ten właśnie pan zrobił mnie na ładną sumkę a z perspektywy czasu uważam że chciał poprostu zarobić. Od tamtej pory audi miała problemy z odpalaniem. Zrobiłem rozrusznik. Pomogło lecz nie wyeliminowalem problemu. Problem znikł sam.
Ale do rzeczy dziś odwiedziłem hamownie. Zrobiłem z gościem 4 pomiary z czego tylko w jednym jako tako to wygladalo (w pierwszym). Kolejne były o wiele słabsze.
Pomiar 1: 170.9hp/3918Rpm 324.4Nm/3269Rpm
2: 150.8hp/3910Rpm 293.1Nm/3287rpm
3: 146.3hp/3873rpm 294.7nm/3267rpm
4: 150.2hp/3908rpm 294.4nm/3413rpm
Link do wykresu z hamowni:
http://www15.zippyshare.com/v/T36S1HNl/file.html
Po pomiarze mechanik obstawil walki rozrządu. Wcześniej mówiono mi że jest problem z którymś wtryskiem.
I pytanie do was bardziej siedzących w temacie.
O co tu chodzi???
[ Dodano: 2017-03-07, 06:11 ]
Dodam jeszcze że samochód ma odczuwalne drgania głównie na postoju ale też i w trakcie jazdy (z tym że o wiele mniejsze). Nie są to jakieś straszne wstrząsy ale jest to odczuwalne. Do tego spalanie wzrosło o jakieś 2litry. Wszystko wymieniane na czas.