[A6 C6] kontrolka
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C6] kontrolka
Witam
Podczas powrotu do domu zapaliła sie kontrolka, nie byłem jeszcze u mechanika...
podejrzewam Co oznacza ale wole zapytać?
Podczas powrotu do domu zapaliła sie kontrolka, nie byłem jeszcze u mechanika...
podejrzewam Co oznacza ale wole zapytać?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
W tylnych klockach też są sensory zużycia lub czujniki zużycia. Ja takie mam i właśnie mi się zapaliły, bo już się kończą a przednie mam prawie nowe. I teraz pytanie te czujniki zużycia są jednorazowe? Czy mogę je wstawić w nowe klocki przystosowane do czujników zużycia. A czy nie trzeba mieć kabelka żeby cofnąć tłoczki i z kalibrować nowe? 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Żadna C6 (nawet RS6) nie ma w tylnych klockach czujników zużycia
. Możliwe, że przedni czujnik został przerwany i dlatego pali Ci się kontrolka. W wersji Allroad montowane były dwa rodzaje tylnych klocków: 4F0 698 451 D (dla tarcz 302 mm) lub 4F0 698 451 F (dla tarcz 330 mm) i w żadnym z nich nie ma czujników zużycia klocków! Nawet instalacja przy tylnym kole nie posiada odpowiedniego gniazda dla wtyczki od czujnika zużycia. Dopiero C7 ma z tyłu czujniki zużycia
.

mat1324 pisze:Żadna C6 (nawet RS6) nie ma w tylnych klockach czujników zużycia. Możliwe, że przedni czujnik został przerwany i dlatego pali Ci się kontrolka. W wersji Allroad montowane były dwa rodzaje tylnych klocków: 4F0 698 451 D (dla tarcz 302 mm) lub 4F0 698 451 F (dla tarcz 330 mm) i w żadnym z nich nie ma czujników zużycia klocków! Nawet instalacja przy tylnym kole nie posiada odpowiedniego gniazda dla wtyczki od czujnika zużycia. Dopiero C7 ma z tyłu czujniki zużycia
.
Masz racje, przepraszam ale to ja walnalem głupote. Gdy 10 tysiecy temu sprawdzałem klocki to przednie były jak nówki a tylne na wykonczeniu. Teraz gdy zapaliła mi sie kontrolka byłem pewien że to tylne ale bo blizszych ogledzinach i radach innych osob okazało sie ze przednie juz są zjedzone :shock: choć od zewnątrz wyglądają jeszcze nie najgorzej to od srodka juz mogą byc na wykonczeniu a to tam są czujniki. Oglądam i chyba pojade grubo czyli ebc red za 700Pln moze stracza na dluzej, ajesli nie to moze beda lepiej hamowac