Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem z przednimi hamulcami.

Układ hamulcowy
ODPOWIEDZ
Arcz85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem z przednimi hamulcami.

Post autor: Arcz85 » 01 lut 2017, 13:08

Witam koledzy.
Z góry przepraszam za wszystkie błędy . Jestem laikiem w sprawach forum i to mój pierwszy post.

Koledzy może wy mi pomożecie bo ja już nie mam siły do tego samochodu. A mianowicie blokują mi non stop przednie koła i nie mam pojęcia co może być przyczyną . Wymieniłem już dwa razy tarcze z klockami , przewody elastyczne wymieniane reperaturki tłoczków + tłoczki , jarzma , prowadnice + gumki , całe zaciski , pompa hamulcowa i dalej to samo . Nie wiem jak mam to wam dobrze opisać bo to raz jest zaraz po odpaleniu a nie raz po przejechaniu małej odległości . Blokowanie jest bardziej odczuwalne na lewym przodzie . Ze dwa tygodnie temu znów wymieniłem tarcze + klocki . Stare tarcze były nierówne bo z zewnątrz miały 11mm a od środka 6mm i klocki ścięte pod kątem ( Lewy - z góry więcej okładziny niż na dole klocka ) ( Prawy - od środka tzn od piasty mniej okładziny niż z drugiej strony ) . Miał może ktoś już takie herezje z nieszczęsnymi hamulcami ?
Proszę pomóżcie bo ja już nie mam sił i kasy bo spalanie to przysłowiowe 100 NA 100 i strasznie sztywne zawieszenie przód a co z tym idzie rozwalające się wahacze.

Aha. Dodam jeszcze że dziś zamówiłem piasty + łożyska bo wyczytałem że też mogą przyczyniać się do tego.
BARDZO PROSZĘ O POMOC .
SAMOCHÓD : Audi A6 c5 1.9TDI 110KM AFN układ hamulcowy Lucas.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja