Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

gorące powietrze na nogi niezależnie od ustawień climatronic

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
fan_quattro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

gorące powietrze na nogi niezależnie od ustawień climatronic

Post autor: fan_quattro » 15 gru 2016, 09:24

Witam wszystkich i proszę o pomoc
Mam ciągły problem z tym, że niezależnie od ustawień na panelu zawsze leci na nogi gorące powietrze (po obu stronach). Powietrze ma 50-52 st C niezależnie od temp ustawionej na panelu, włączenia klimy czy trybu auto. Z górnych nawiewów po nagrzaniu auta leci trochę cieplejsze niż ustawione, ale nogi wręcz gotuje nawet po 3h jazdy. Podmieniony już 2-gi panel, adaptacja robiona kilka razy i ustawienia silniczków na 0, w blokach 02-06 różnice w ustawieniu silniczków (zadane- aktualne) 0 lub minimalne, odczyty z czujników temp sprawdzane z termometrem i pokazują dobrze. Temp spada kiedy ustawię na LOW- wtedy leci chłodne także na nogi. Gdzie szukać przyczyny- czy to usterka mechaniczna klap? nie uśmiecha mi się pruć deski i wyciągać cały system ogrzewania/klimy.
Aha- po stronie pasażera podmienione 2 silniczki (od temp i od sterowania nawiewami na inne używane) a w VAGu nie ma błędów.
Ostatnio zmieniony 15 gru 2016, 10:15 przez fan_quattro, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Punisher
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Przemysław
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Punisher » 15 gru 2016, 09:26

Czy przypadkiem dojścia do klap nie ma bez 'prucia deski'?

fan_quattro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: fan_quattro » 15 gru 2016, 09:37

Punisher pisze:Czy przypadkiem dojścia do klap nie ma bez 'prucia deski'?
Do boków czy też silniczków czasem kiepski ale jest (po zdjęciu schowka pasażera oraz osłony na nogi kierowcy oraz konsoli środkowej). Od strony kierowcy generalnie dostęp kiepski, trzeba blachę kosza odkręcać, dużo dłubania po omacku przy braku miejsca.
Zastanawiam się czy to możliwe że np gąbeczka odpadłą od jakiejś klapy i blokuje gdzieś dostęp chłodnego powietrza albo coś takiego. Dopiszę jeszcze że żadnych błędów klimy VAG nie wyrzucił.

Awatar użytkownika
Punisher
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Przemysław
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Punisher » 15 gru 2016, 10:12

Gdzieś czytałem że właśnie dostęp do klap ze strony kierowcy, jest możliwy od strony pasażera. Ale nie wiem dokładnie, bo jeszcze w tym temacie nie działałem w żadnym samochodzie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja