Pozdrawiam.
[A6 C5] opadający tył
[A6 C5] opadający tył
Witam. Mam w swojej C5'tce pneumatyke tyłu i ostatnio po przestanej nocy osiadł na prawą stronę kompletnie. Jak wsiadłem to zaczął pompować od razu i nie ma z tym problemu. Po zapakowaniu kompletu ludzi też normalnie się poziomuje. Powietrze nigdzie nie uchodzi, sprawdzałem wodą + płynem do mycia i 0 uciekania. Wczoraj zaobserwowałem, że po ok 3h po prostu idzie w dół, prawa na maxa, a lewa mniej. Ktoś ma jakiś pomysł, co może być popsute? Szkoda mi sprężarki... 
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Czesc,
Ja mam podobny problem, tyle, że w allrodzie. Zauwazyles moze czy wplyw na to ma temperatura powietrza panująca na zewnątrz? U mnie jesli jest na plusie to auto moze stac tydzien i nie opadnie, a w ostatnie mrozy lewy przod opadnie w przeciagu godziny. Jest fizyczna mozliwosc aby do miecha dostala sie woda?
Pozdawiam![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Ja mam podobny problem, tyle, że w allrodzie. Zauwazyles moze czy wplyw na to ma temperatura powietrza panująca na zewnątrz? U mnie jesli jest na plusie to auto moze stac tydzien i nie opadnie, a w ostatnie mrozy lewy przod opadnie w przeciagu godziny. Jest fizyczna mozliwosc aby do miecha dostala sie woda?
Pozdawiam
-
huskesor23
- Forum Audi A6 / A7

Witam,
Jestem na forum nowy ale mam podobny problem do was koledzy w mojej jest tak sam tzn jest tak ze nie jednokrotnie auto nie opusci sie nawet tydzien czasu jak ja coś strzeli codziennie opada np po nocy(jedna strona bardziej jak u kolegi) gdy napompuje i stoje za nia jakby jedna ze stron stała wyżej. Niekiedy nawet po przejechaniu kilkunastu km zgasze ja i po np godzinie opadnie a niejednokrotnie jak pisalem wczesniej jest wporzadku kilka dni...kompresos bez problemu załacza sie i pompuje ja odrazu także chyba bym to wykluczył...
Zawias z tyło jest typu NIVO jesli dobrze to nazywam tzn amor i miech w jednym...
Audi 03r 2.7 TT quattro
Proszę o jakąs konkretna odpowiedz...
Pozdrawiam
Jestem na forum nowy ale mam podobny problem do was koledzy w mojej jest tak sam tzn jest tak ze nie jednokrotnie auto nie opusci sie nawet tydzien czasu jak ja coś strzeli codziennie opada np po nocy(jedna strona bardziej jak u kolegi) gdy napompuje i stoje za nia jakby jedna ze stron stała wyżej. Niekiedy nawet po przejechaniu kilkunastu km zgasze ja i po np godzinie opadnie a niejednokrotnie jak pisalem wczesniej jest wporzadku kilka dni...kompresos bez problemu załacza sie i pompuje ja odrazu także chyba bym to wykluczył...
Zawias z tyło jest typu NIVO jesli dobrze to nazywam tzn amor i miech w jednym...
Audi 03r 2.7 TT quattro
Proszę o jakąs konkretna odpowiedz...
Pozdrawiam
Witajcie, na 100% macie nieszczelność w układzie. Były posty na ten temat. Miechy fabryczne przewidziane są na 200 tyś. km niby (u mnie zaczęły puszczać 204-210 tyś.km) i mogą puszczać powietrze. Co do temp. zewnętrznej to czysta fizyka
jest ciepło to materiał (guma) się rozszerza i uszczelnia a przy niskich temp. kurczy i ujawniają się nieszczelności. Dodatkowo sprawdźcie sobie przewody ciśnieniowe czy są całe, końcówki z nakrętkami przy amortyzatorach i miechach oraz przy kompresorze - wszystko to na wodę z mydłem i wyjdzie na pewno. Czasami można usłyszeć podczas jazdy lub na postoju jak kompresor dopompowuje zawieszenie.
Powodzenia w poszukiwaniach.
Powodzenia w poszukiwaniach.
-
huskesor23
- Forum Audi A6 / A7

Teraz ostatnimi czasy stoi non stop normalnie, nie opada.
Jedynie po 5dniach siądzie, ale to chyba normalne bo kolegi Mercedes też siada po 5 dniach.
Jeszcze mam jedno pytanie, podnosząc auto do góry jest jakaś blokada zawieszenia żeby nie popierdzielić amorów/kompresora? Czytałem o tym, ale to tylko się odnosiło do allroadu. Jak to się odnosi do zwykłego nivo?
I jeszcze... Wczoraj zapaliła mi się zółta kontrolka. Jak wjechałem na podwórko, auto stało prosto. Zgasiłem, odpaliłem i było si. Kompresor załącza się normalnie.
Dzięki za odzew i wesołych świąt.![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Jeszcze mam jedno pytanie, podnosząc auto do góry jest jakaś blokada zawieszenia żeby nie popierdzielić amorów/kompresora? Czytałem o tym, ale to tylko się odnosiło do allroadu. Jak to się odnosi do zwykłego nivo?
I jeszcze... Wczoraj zapaliła mi się zółta kontrolka. Jak wjechałem na podwórko, auto stało prosto. Zgasiłem, odpaliłem i było si. Kompresor załącza się normalnie.
Dzięki za odzew i wesołych świąt.