Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] opadający tył

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
Scorpu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] opadający tył

Post autor: Scorpu » 28 lis 2016, 20:14

Witam. Mam w swojej C5'tce pneumatyke tyłu i ostatnio po przestanej nocy osiadł na prawą stronę kompletnie. Jak wsiadłem to zaczął pompować od razu i nie ma z tym problemu. Po zapakowaniu kompletu ludzi też normalnie się poziomuje. Powietrze nigdzie nie uchodzi, sprawdzałem wodą + płynem do mycia i 0 uciekania. Wczoraj zaobserwowałem, że po ok 3h po prostu idzie w dół, prawa na maxa, a lewa mniej. Ktoś ma jakiś pomysł, co może być popsute? Szkoda mi sprężarki... :)

Pozdrawiam.

mekDa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mekDa » 29 lis 2016, 19:28

Czesc,
Ja mam podobny problem, tyle, że w allrodzie. Zauwazyles moze czy wplyw na to ma temperatura powietrza panująca na zewnątrz? U mnie jesli jest na plusie to auto moze stac tydzien i nie opadnie, a w ostatnie mrozy lewy przod opadnie w przeciagu godziny. Jest fizyczna mozliwosc aby do miecha dostala sie woda?
Pozdawiam :]

Scorpu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Scorpu » 01 gru 2016, 09:52

Nie zwróciłem na to uwagi z temperaturą...

Nikt nic nie wie? <mysli>

huskesor23
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: huskesor23 » 16 gru 2016, 15:54

Witam,
Jestem na forum nowy ale mam podobny problem do was koledzy w mojej jest tak sam tzn jest tak ze nie jednokrotnie auto nie opusci sie nawet tydzien czasu jak ja coś strzeli codziennie opada np po nocy(jedna strona bardziej jak u kolegi) gdy napompuje i stoje za nia jakby jedna ze stron stała wyżej. Niekiedy nawet po przejechaniu kilkunastu km zgasze ja i po np godzinie opadnie a niejednokrotnie jak pisalem wczesniej jest wporzadku kilka dni...kompresos bez problemu załacza sie i pompuje ja odrazu także chyba bym to wykluczył...

Zawias z tyło jest typu NIVO jesli dobrze to nazywam tzn amor i miech w jednym...
Audi 03r 2.7 TT quattro

Proszę o jakąs konkretna odpowiedz...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
woj_b
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: woj_b » 16 gru 2016, 19:17

Witajcie, na 100% macie nieszczelność w układzie. Były posty na ten temat. Miechy fabryczne przewidziane są na 200 tyś. km niby (u mnie zaczęły puszczać 204-210 tyś.km) i mogą puszczać powietrze. Co do temp. zewnętrznej to czysta fizyka :] jest ciepło to materiał (guma) się rozszerza i uszczelnia a przy niskich temp. kurczy i ujawniają się nieszczelności. Dodatkowo sprawdźcie sobie przewody ciśnieniowe czy są całe, końcówki z nakrętkami przy amortyzatorach i miechach oraz przy kompresorze - wszystko to na wodę z mydłem i wyjdzie na pewno. Czasami można usłyszeć podczas jazdy lub na postoju jak kompresor dopompowuje zawieszenie.
Powodzenia w poszukiwaniach.

huskesor23
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: huskesor23 » 17 gru 2016, 10:59

Powiem wam ze owszem niejednokrotnie jak jezdze i np ustane na swiatłach wtedy slychac jak kompresor dopompowuje hmm wiec mowisz zaczac od miechów u mniw właśnie wybił 205 tys wiec moze masz racje

Scorpu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Scorpu » 25 gru 2016, 12:27

Teraz ostatnimi czasy stoi non stop normalnie, nie opada. <mysli> Jedynie po 5dniach siądzie, ale to chyba normalne bo kolegi Mercedes też siada po 5 dniach.

Jeszcze mam jedno pytanie, podnosząc auto do góry jest jakaś blokada zawieszenia żeby nie popierdzielić amorów/kompresora? Czytałem o tym, ale to tylko się odnosiło do allroadu. Jak to się odnosi do zwykłego nivo?

I jeszcze... Wczoraj zapaliła mi się zółta kontrolka. Jak wjechałem na podwórko, auto stało prosto. Zgasiłem, odpaliłem i było si. Kompresor załącza się normalnie. :)

Dzięki za odzew i wesołych świąt. :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja