Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Lampa przod przedlift a6 c5 US

Nadwozie
ODPOWIEDZ
HoJoS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Lampa przod przedlift a6 c5 US

Post autor: HoJoS » 23 paź 2016, 08:34

Panowie, czy da rade w jakis sposob uratowac tę lampe? Chce zeby wygladala jak w oryginale ale zebys zostala USA czy wymiana.odblysnika czy przelozenie samego klosza do inej europejskiej lampy?
Obrazek

Awatar użytkownika
teiwaz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Darek
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: teiwaz » 24 paź 2016, 06:55

Może opisz co dokładnie z nią jest nie tak bo na zdjęciu wygląda że tylko brudna jest. Jeśłi jest zmatowiała i pożółkła to jedziesz papierem ściernym wodnym 800 aż uzyskasz jednolitą powierzchnię a potem papier 1200 i na to klar polecam App Special effekt naprawdę super nim wychodzi. Jeśli jest uwalona od środka to większy problem bo trzeba najpierw rozkleić lampe i wyczyścić w środku. Bez rozklejania tez się ponoć da ale trzeba dobrać dobrą chemia co brud usunie a odbłyśników nie uszkodzi.

HoJoS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: HoJoS » 24 paź 2016, 09:03

teiwaz, w sumie masz racje, nie sprecyzowalem dokladnie o co mi chodzi, ktos pomalowal na czarno czesc klosza, jestem ciekaw czy da sie usunac ta farbe bez naruszania chromu pod spodem, albo moze zmienic klosz i sprobowac delikatnie ten odblask USA zdemontowac i wkleic w nowy klosz. Zalezy mi na tym zeby zostaly USA ale bez tej czarnej obwodki.

Awatar użytkownika
teiwaz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Darek
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: teiwaz » 24 paź 2016, 12:30

W takim razie i tak musisz rozkleić lampę. Możesz najpierw spróbować jakimś środkiem do usuwania farby to zmyć, jeśli się nie uda oddaj do chromowania i będzie jak nowe. Nie wiem czy podejdzie środek ze standardowej lampy bo nigdy nie miałem reflektora US na warsztacie.

Awatar użytkownika
Mazdomania
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Gosia
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Silnik: 4.2 326KM
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: Mazdomania » 26 paź 2016, 18:38

To co masz pomalowane na czarno to nie jest część klosza. To ramka odbłyśnika.

Obrazek

To ten pierwszy z dołu element. Usunąć samą farbę będzie bardzo ciężko, ponieważ przed malowaniem całą powierzchnię odtłuszcza się benzyną extrakcyjną, a niektórzy papierkiem ściernym jeszcze jadą. Najlepiej usunąć lakier i zobaczyć co pod nim się kryje i wtedy albo do napylenia chromu dać, albo poszukać kogoś, kto sprzedaje lampy na części i kupić. To nie chodliwy element lampy. Ten pomarańczowy pasek jest ponoć łatwy do demontażu, czasami nawet na alegroszu pojawia się na sprzedaż jako osobna część.

Aby nie męczyć się z rozklejaniem lamp, które nie wiadomo czym były klejone, nie wiem czy nie lepiej zadzwonić do firmy która fachowo zajmuje się regeneracją lamp i zapytać ile za wszystko by chcieli.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja