Lampa przod przedlift a6 c5 US
Lampa przod przedlift a6 c5 US
Panowie, czy da rade w jakis sposob uratowac tę lampe? Chce zeby wygladala jak w oryginale ale zebys zostala USA czy wymiana.odblysnika czy przelozenie samego klosza do inej europejskiej lampy?
![Obrazek]()
- teiwaz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Może opisz co dokładnie z nią jest nie tak bo na zdjęciu wygląda że tylko brudna jest. Jeśłi jest zmatowiała i pożółkła to jedziesz papierem ściernym wodnym 800 aż uzyskasz jednolitą powierzchnię a potem papier 1200 i na to klar polecam App Special effekt naprawdę super nim wychodzi. Jeśli jest uwalona od środka to większy problem bo trzeba najpierw rozkleić lampe i wyczyścić w środku. Bez rozklejania tez się ponoć da ale trzeba dobrać dobrą chemia co brud usunie a odbłyśników nie uszkodzi.
teiwaz, w sumie masz racje, nie sprecyzowalem dokladnie o co mi chodzi, ktos pomalowal na czarno czesc klosza, jestem ciekaw czy da sie usunac ta farbe bez naruszania chromu pod spodem, albo moze zmienic klosz i sprobowac delikatnie ten odblask USA zdemontowac i wkleic w nowy klosz. Zalezy mi na tym zeby zostaly USA ale bez tej czarnej obwodki.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
To co masz pomalowane na czarno to nie jest część klosza. To ramka odbłyśnika.
![Obrazek]()
To ten pierwszy z dołu element. Usunąć samą farbę będzie bardzo ciężko, ponieważ przed malowaniem całą powierzchnię odtłuszcza się benzyną extrakcyjną, a niektórzy papierkiem ściernym jeszcze jadą. Najlepiej usunąć lakier i zobaczyć co pod nim się kryje i wtedy albo do napylenia chromu dać, albo poszukać kogoś, kto sprzedaje lampy na części i kupić. To nie chodliwy element lampy. Ten pomarańczowy pasek jest ponoć łatwy do demontażu, czasami nawet na alegroszu pojawia się na sprzedaż jako osobna część.
Aby nie męczyć się z rozklejaniem lamp, które nie wiadomo czym były klejone, nie wiem czy nie lepiej zadzwonić do firmy która fachowo zajmuje się regeneracją lamp i zapytać ile za wszystko by chcieli.
To ten pierwszy z dołu element. Usunąć samą farbę będzie bardzo ciężko, ponieważ przed malowaniem całą powierzchnię odtłuszcza się benzyną extrakcyjną, a niektórzy papierkiem ściernym jeszcze jadą. Najlepiej usunąć lakier i zobaczyć co pod nim się kryje i wtedy albo do napylenia chromu dać, albo poszukać kogoś, kto sprzedaje lampy na części i kupić. To nie chodliwy element lampy. Ten pomarańczowy pasek jest ponoć łatwy do demontażu, czasami nawet na alegroszu pojawia się na sprzedaż jako osobna część.
Aby nie męczyć się z rozklejaniem lamp, które nie wiadomo czym były klejone, nie wiem czy nie lepiej zadzwonić do firmy która fachowo zajmuje się regeneracją lamp i zapytać ile za wszystko by chcieli.