Od pewnego czasu mam problem z klimatyzacją. Niezależnie, czy w trybie AUTO, czy w manualnym, nastawienie siły nawiewu powyżej 3 kresek po krótkim czasie skutkuje wyłączeniem się sprężarki i brakiem chłodzenia (na panelu zapala się ECON). Gdy pilnuję tryb AUTO by nie "wiał" szybciej niż na 3 kreski, lub ustawię tryb manualny na max 3 kreski, to chłodzi bajecznie, tylko słabo "wieje". Gdy sprężarka się już wyłączy, zgaszenie silnika i uruchomienie ponownie rozwiązuje problem do następnego razu.
Mam wrażenie, że sprężarka rozłącza się w momencie, w którym wentylator klimatyzacji powinien wejść na drugi bieg, jednak nie wchodzi (pierwszy bieg chodzi na okrągło) i prawdopodobnie w tym jest problem. Mechanik "na telefon" mówił mi o siadającej sprężarce, jakichś czujnikach, ale problem zaczął się po odebraniu auta z remontu silnika i zastanawiam się, czy jest coś, czego mogli nie podłączyć, co wywoływałoby powyższe objawy. Niestety za późno się zorientowałem i na reklamację nie mam co liczyć już

VAG nie widzi żadnych błędów, diagnostyka samego climatronica jest w tej wersji, do której nigdzie nie ma podpowiedzi - kilka osób na forum skarżyło się, że kody i wartości, które pokazuje im diagnostyka różnią się od tych, które są ogólnodostępne w sieci i ja też tak mam, więc nie jestem w stanie rozszyfrować diagnostyki climatronica.
Ma ktoś jakiś pomysł?