Nowa wiskoza i odrzutowiec C5 2.8
Nowa wiskoza i odrzutowiec C5 2.8
Witajcie
mechanior zmieniał mi wiskoze przedwczoraj, dziś odebrałem wóz i jest start jak w odrzutowcu! Troche siara tak latac.
Konkretnie co dla mnie jest najdziwniejsze, dzieje sie to zaraz gdy zapale samochód, a nie gdy sie nagrzeje . Gdy pojeżdże troche pokrece sie czy nawet potrzymam na obrotach na postoju jest cisza!
Gdzie może być problem Panowie?
mechanior zmieniał mi wiskoze przedwczoraj, dziś odebrałem wóz i jest start jak w odrzutowcu! Troche siara tak latac.
Konkretnie co dla mnie jest najdziwniejsze, dzieje sie to zaraz gdy zapale samochód, a nie gdy sie nagrzeje . Gdy pojeżdże troche pokrece sie czy nawet potrzymam na obrotach na postoju jest cisza!
Gdzie może być problem Panowie?
Wiskoza do wymiany ... przy zimnym silniku zaraz po odpaleniu powinieneś swobodnie zatrzymać wiatrak jednym palcem... jeśli kręci się równo z obrotami i strach ją zatrzymać to znaczy że jest spięta i jednocześnie jest do wymiany... Jak jej nie wymienisz i będziesz tak jeździć a wiatrak na niej masz w słabym stanie to jest ryzyko że przy dodaniu gazu rozwali się wiatrak i uszkodzi Ci chłodnicę więc radzę się tym zająć ...
Moje visco jest w pełni sprawne i nawet po dłuższym postoju rozłącza się zaraz po starcie silnika... oczywiście nie do tego stopnia że wiatrak stoi w miejscu ale swobodnie zatrzymam go jednym palcem za to jak w komorze silnika zrobi się ciepło spina się ale też nie na sztywno tak jak ma to miejsce przy niesprawnym visco... Spięte sprzęgło łatwo rozpoznać bo przy wyższych obrotach silnika dosłownie gwiżdże jak by auto miało się zaraz oderwać od ziemi 

absolutnie nic w pełni normalne, jezeli odpalam samochod i moze stac nawet 20 min, wsiadam gaz i jest start boeing 737.
Visko montował jakies termex za 200 pare złoty
aczkolwiek dowiedziałem sie, ze baran zaraz po założeniu viskozy odpalał samochód co jest podobno bardzo dużym błedem i wtedy własnie ona sie spieka.
Jutro cisne sam po viskoze i jak mowicie postaram sie kupic BEHR i zamontuje sobie to sam na spokojnie. Dam znac czy pomogło.
Visko montował jakies termex za 200 pare złoty
aczkolwiek dowiedziałem sie, ze baran zaraz po założeniu viskozy odpalał samochód co jest podobno bardzo dużym błedem i wtedy własnie ona sie spieka.
Jutro cisne sam po viskoze i jak mowicie postaram sie kupic BEHR i zamontuje sobie to sam na spokojnie. Dam znac czy pomogło.