witam
jak w temacie - mam problem z regulacja xenonów.
mam wrażenie, że po dociążeniu dupci w mojej Avanturniczce xenony zamiast do dołu kierują się jeszcze bardziej do góry...
Błędów w Vagu nie ma, robiłem adaptację(może źle...?), sprawdzałem działanie silniczków przez vag(działają w każdej pozycji-najniżej,najwyżej i aktualne) - używam Foxwella NT500 VAG.
Samochód fabrycznie miał Xenony i automatyczną regulację - sprawdzone w ASO
Sprawdziłem również wartości z czujników na równej powierzchni bez obciążenia i pasażerów(1/2 baku PB i jakieś 3/5 lpg) i wyszło chyba wzorowo z tego co czytałem na innych tematach - przód 2.58V, tył 2.56V a silniczki regulacji były ustawione na 45.8%
Dodam jeszcze, że lampy to zamienniki firmy DEPO z bebechami z oryginalnych lamp(zostały już założone w niemczech przez poprzedniego właściciela)...
I teraz pytania:
1. Jeśli obciążę tyłeczek to w którą strone powinny zmienic się wartości napięcia z czujnika - na mniejsze czy większe?
2. Czy jest możliwość, że ktoś źle zamontował czujnik np. po wymianie/ demontażu zawieszenia(nie w tą stronę skierowane ramię czujnika)?
Regulacja poziomu Xenonów
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Twój przypadek jest dość interesujący, odpowiadając na pytania:
1. podnosząc (u siebie) na lewarku tył wartości czujnika (tylnego) rosły, a więc analogicznie przy obciążeniu powinny maleć
2. małe prawdopodobieństwo, aczkolwiek wszystko jest możliwe (ja miałem niedokręcone śruby mocujące i czujnik pokazywał sobie co chciał)
1. podnosząc (u siebie) na lewarku tył wartości czujnika (tylnego) rosły, a więc analogicznie przy obciążeniu powinny maleć
2. małe prawdopodobieństwo, aczkolwiek wszystko jest możliwe (ja miałem niedokręcone śruby mocujące i czujnik pokazywał sobie co chciał)
-
- Forum Audi A6 / A7