Czy to końcówka sprzęgła? potwierdźcie lub zaprzeczcie
Czy to końcówka sprzęgła? potwierdźcie lub zaprzeczcie
Witam wszystkich forumowiczów, mój problem polega na tym, że od kilku dni auto nieznacznie traci moc, przy ruszaniu obroty rosną do około 2000 i wyżej ( tak jakby sprzęgło się ślizgało) nie wiem czy dobrze zauważyłem ale spalanie pokazuje jakby niższe, no i po odpaleniu przez kilka sekund auto drga i czasem zdarza się także na postoju na N lub P, ale to drganie było odkąd ją kupiłem jakieś pół roku temu lecz nic się nie działo dodam też że dziwnie szybko na wstecznym się rozpędza. Powiedzcie czy mam rację, że sprzęgło się kończy czy jednak to coś innego? Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
To jak przełączam na manuala to jak działa skrzynia kiedy sam przerzucam biegi? mówiąc sprzęgło chodziło mi o dwumasę właśnie tylko dodałem że objawy są takie, że zachowuje się tak jakby w manualnej skrzyni ślizgało się sprzęgło. więc muszę pojechać na serwis i to zdjagnozować. Gdyby jednak ktoś miał inne sugestie to mile widziane. Pozdrawiam
Edit: Chciałbym przeprowadzić adaptacje, ktoś ma krok po kroku jak to zrobić? 7 stopniowy multitronic, mam znajomego z VAGowskim kompem i znającym się co nieco na tym więc może mógłby mi pomóc..
Edit: Chciałbym przeprowadzić adaptacje, ktoś ma krok po kroku jak to zrobić? 7 stopniowy multitronic, mam znajomego z VAGowskim kompem i znającym się co nieco na tym więc może mógłby mi pomóc..