Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Czy to końcówka sprzęgła? potwierdźcie lub zaprzeczcie

Silniki wysokoprężne
Dziadu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Czy to końcówka sprzęgła? potwierdźcie lub zaprzeczcie

Post autor: Dziadu » 12 mar 2016, 21:30

Witam wszystkich forumowiczów, mój problem polega na tym, że od kilku dni auto nieznacznie traci moc, przy ruszaniu obroty rosną do około 2000 i wyżej ( tak jakby sprzęgło się ślizgało) nie wiem czy dobrze zauważyłem ale spalanie pokazuje jakby niższe, no i po odpaleniu przez kilka sekund auto drga i czasem zdarza się także na postoju na N lub P, ale to drganie było odkąd ją kupiłem jakieś pół roku temu lecz nic się nie działo dodam też że dziwnie szybko na wstecznym się rozpędza. Powiedzcie czy mam rację, że sprzęgło się kończy czy jednak to coś innego? Pozdrawiam

kwazik1986
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kwazik1986 » 15 mar 2016, 22:33

Musze cie rozczarować i powiedzieć ze nie kończy ci się sprzęgło bo w multitronicu go po prostu niema. Co do drgań to w tych skrzyniach występuje kolo dwumasowe a jedyna rzeczą która może dawać efekt jaki opisujesz to koniec skrzyni biegów.

Dziadu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Dziadu » 16 mar 2016, 09:10

To jak przełączam na manuala to jak działa skrzynia kiedy sam przerzucam biegi? mówiąc sprzęgło chodziło mi o dwumasę właśnie tylko dodałem że objawy są takie, że zachowuje się tak jakby w manualnej skrzyni ślizgało się sprzęgło. więc muszę pojechać na serwis i to zdjagnozować. Gdyby jednak ktoś miał inne sugestie to mile widziane. Pozdrawiam

Edit: Chciałbym przeprowadzić adaptacje, ktoś ma krok po kroku jak to zrobić? 7 stopniowy multitronic, mam znajomego z VAGowskim kompem i znającym się co nieco na tym więc może mógłby mi pomóc..

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja