[AML 2.4 165 KM] Zanikający ryk silnika
-
- Forum Audi A6 / A7
[AML 2.4 165 KM] Zanikający ryk silnika
Witam mam silnik 2.4 te silniki mają charakterystyczny ryk a u mnie on zanika. Po odpaleniu samochodu nacisnę 2x pedał gazu ryk jest i później zanika i chodzi jak 1.8. Co jest przyczyną tego bo mówią że niby wisko.
-
- Forum Audi A6 / A7
Kod Silnika
Mój kod to AGA
- maro_stg
- Forum Audi A6 / A7
Re: Zanikający ryk silnika
... ha ha ha normalnie uśmiałem siędawidblaszyk pisze:Witam mam silnik 2.4 te silniki mają charakterystyczny ryk a u mnie on zanika. Po odpaleniu samochodu nacisnę 2x pedał gazu ryk jest i później zanika i chodzi jak 1.8. Co jest przyczyną tego bo mówią że niby wisko.

audiczek było wiele a obecnie jest:
Chrysler 300c 5,7 V8 05r
Chrysler 300c 5,7 V8 05r
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Re: Zanikający ryk silnika
Bardzo dobrze... rób tak za każdym razem (zwłaszcza na zimnym), a szybciej zasponsorujesz jej przejaźdżkę na lawecie.dawidblaszyk pisze:Po odpaleniu samochodu nacisnę 2x pedał gazu ryk jest i później zanika i chodzi jak 1.8.
Źle usłyszałeś. Chodziło o disko.dawidblaszyk pisze:Co jest przyczyną tego bo mówią że niby wisko.

A tak na serio, to nie gazuj zaraz po odpaleniu, tylko daj jej pochodzić chociaż kilka/kilkanaście sekund zanim ruszysz. ...i nie piszcz przy zimnym silniku. To jest auto z klasą, a nie żaden burakowóz.