[ BAU 2.5 179 KM] Wskaznik paliwa ile od kreski do kreski?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Nigdy tego nie sprawdzałem ... po prostu nie interesowało mnie to, ale zauważyłem u siebie jedną rzecz. Wskaźnik poziomu/ilości paliwa dosyć szybko mi schodzi od drugiej białej kreski do pierwszej. Zauważalnie szybciej. Widać to szczególnie podczas jazdy w trasie. Po czym na dość długo zatrzymuje się tuż przed pierwszą biała kreską (ciągle mam na myśli odcinek pomiędzy pierwszą, a drugą białą kreską), a potem już powoli przekracza pierwszą białą kreskę i zmierza do rezerwy. Nigdy jeszcze tam nie dotarł
Teoretycznie w połowie skali powinna być połowa baku, a jak jest naprawdę?
Pozdrawiam

Teoretycznie w połowie skali powinna być połowa baku, a jak jest naprawdę?

Pozdrawiam

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Nie wiem czy zauważyliście, ale...
Na forum nikt o tym nie wspomniał, więc opiszę.
Wskaźnik poziomu paliwa na desce jest ściśle powiązany z komputerem obliczającym chwilowe spalanie.
Łatwo sprawdzić. Przejedźcie kilkanaście kilometrów hardkorowo, a zobaczycie jak wskaźnik leci na łeb na szyje w dół.
Potem delektujcie się jazdą i cieszcie, że przybywa paliwa w zbiorniku (w/g wskaźnika oczywiście)
.
Na forum nikt o tym nie wspomniał, więc opiszę.
Wskaźnik poziomu paliwa na desce jest ściśle powiązany z komputerem obliczającym chwilowe spalanie.
Łatwo sprawdzić. Przejedźcie kilkanaście kilometrów hardkorowo, a zobaczycie jak wskaźnik leci na łeb na szyje w dół.
Potem delektujcie się jazdą i cieszcie, że przybywa paliwa w zbiorniku (w/g wskaźnika oczywiście)