Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem z autoalarmem.

Elektryka
ODPOWIEDZ
Razor131
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem z autoalarmem.

Post autor: Razor131 » 11 wrz 2015, 10:36

Witam. Dwa tygodnie temu kupiłem audi a6 c5, podczas kupna koleś wspomniał coś o przycisku pod kierownicą, który jest potrzebny gdy auto nie odpala. Wczoraj byłem autem trochę daleko od domu, zostawiłem go na parkingu i gdy przyszedłem on już nie odpalił, dzwoniłem do poprzedniego właściciela i on wytłumaczył mi jak dokładnie działa ten przycisk. Jest to przycisk antykradzieżowy, lecz gdy go wcisnę auto nadal nie odpala. Znalazłem w teczce z oryginalnymi książkami do auta taką mała książeczkę, okazało się że wcześniejszy właściciel zamontował tam alarm, w książeczce napisane jest żeby przytrzymać przycisk na pilocie przez 14 sekund, lecz pilot nie działa a mam tylko jeden kluczyk do niego, ponieważ resztę ma mi dopiero wysłać poprzedni właściciel jak wróci z Francji. Auto musiałem zostawić daleko od domu, ma ktoś jakiś pomysł jak w łatwy sposób odpalić to auto, żeby zaciągnąć go do elektromechanika?

Awatar użytkownika
Mazdomania
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Gosia
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: Mazdomania » 11 wrz 2015, 18:51

Najszybciej to ten "pstryczek-magiczek" całkiem odłączyć z układu.

barti27272

Post autor: barti27272 » 12 wrz 2015, 19:10

Ja bym spróbował odłączyc cały alarm byle by do domu dojechac, powinien byc gdzies pod kierownicą, bądz przy pedale sprzegła (pod plastikami schowany..) jesli nie to klema minus zdjać załozyc i próbować :P Ewentualnie jak to tez nie da rady to gdzies schowany jest przełącznik od odciecia pompki paliwa skoro sam robił to pewno obok alarmu.. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja