Problem z autoalarmem.
Problem z autoalarmem.
Witam. Dwa tygodnie temu kupiłem audi a6 c5, podczas kupna koleś wspomniał coś o przycisku pod kierownicą, który jest potrzebny gdy auto nie odpala. Wczoraj byłem autem trochę daleko od domu, zostawiłem go na parkingu i gdy przyszedłem on już nie odpalił, dzwoniłem do poprzedniego właściciela i on wytłumaczył mi jak dokładnie działa ten przycisk. Jest to przycisk antykradzieżowy, lecz gdy go wcisnę auto nadal nie odpala. Znalazłem w teczce z oryginalnymi książkami do auta taką mała książeczkę, okazało się że wcześniejszy właściciel zamontował tam alarm, w książeczce napisane jest żeby przytrzymać przycisk na pilocie przez 14 sekund, lecz pilot nie działa a mam tylko jeden kluczyk do niego, ponieważ resztę ma mi dopiero wysłać poprzedni właściciel jak wróci z Francji. Auto musiałem zostawić daleko od domu, ma ktoś jakiś pomysł jak w łatwy sposób odpalić to auto, żeby zaciągnąć go do elektromechanika?
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Ja bym spróbował odłączyc cały alarm byle by do domu dojechac, powinien byc gdzies pod kierownicą, bądz przy pedale sprzegła (pod plastikami schowany..) jesli nie to klema minus zdjać załozyc i próbować :P Ewentualnie jak to tez nie da rady to gdzies schowany jest przełącznik od odciecia pompki paliwa skoro sam robił to pewno obok alarmu..