Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

3.0 ASN wywala płyn na rozgrzanym silniku

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
gustlik80
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

3.0 ASN wywala płyn na rozgrzanym silniku

Post autor: gustlik80 » 10 sie 2015, 23:27

Witam.Panowie potrzebna pomoc a6 3.0 asn wywalał płyn głowice zrobione uszczelki nowe problem nie znika.Wymieniam silnik ze sprawnego auta z irlandii którym kilka dni jeździłem cały czas z włączoną temp.cieczy wychodzącej z sil.na klimatroniku która stała na 90st.zawsze.Wkładamy silnik przedni pas powód(dwa wiatraki u mnie był jeden zostaje jedynie moja chłodnica cieczy po nagrzaniu dalej wywala płyn wentylatory właczają się dopiero przy 103 st.czujnik za sil.na metalowej rurce zmieniony też na ten z auta z którego jest sil.chłodnica również i czujnik z chłodnicy klimy też.Problem jest dalej dodam że ogrzewanie grzeje mocno. Zostaje dwa element których nie było w sprawnym aucie a mianowicie webasto i nagrzewnica.Proszę o wasze sugestie czy jest opcja żeby webasto lub nagrzewnica robiły takie cyrki? przewody wodne od webasta też gorące wszystkie.Pomocy bo straciłem już cierpliwość po wsadzeniu 8tyś na walkę z wywalanym płynem <stres> <wnerw> :[ A chyba że nie chce się odpowietrzyć no ale wtedy nie było by ogrzewania?

[ Dodano: 2015-08-10, 23:27 ]
Dodam jeszcze że z webastem są problemy po włożeniu bezpiecznika webasto chodzi i nie chce się wyłączyć zadnym z pilotów a w obu diody mrugają więc jeżdziłem z wypiętym bezpiecznikiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja